Voor levensgenieters

Zitterd Op ‘t Menu 2017

Ondanks mijn regelmatige bezoeken in Sittard heb ik nog niet elk restaurant op de Markt geproefd. Zitterd Op ‘t Menu was dan ook de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de diverse ondernemers.

De markt was leuk ingedeeld met foodtrucks, kraampjes, statafels en podiums voor activiteiten. De geur van vers bereid eten, barbeques en oldies muziek maakte al een goede sfeer. 
 
Het eerste wat wij doen op (food) festivals is een rondje lopen. Wie is er allemaal, wat kan ik krijgen en hoeveel kost het. Na een tweede ronde lopen, dankzij veel honger en weinig beslissingsvermogen, zijn we gestart bij het kraampje van Schtad Zitterd. 

Schtad Zitterd heeft ervoor gekozen om gerechten uit de mijn favoriete keuken te presenteren, namelijk de Italiaanse keuken. Voor € 5,00 hebben we bruschetta en een vleesspies met rozemarijn besteld en deze waren werkelijk perfect bereid. Het brood van de bruschetta was nog even op de barbeque gedaan en de tomaat was goed gemixt met de kruiden en olie. De vleesspies was zoals deze hoort te zijn, mals en vol smaak. Wat ik nu jammer vind is dat de bruschetta op de website van Schtad Zitterd niet op de menukaart staat. Desondanks ben ik tevreden over de kwaliteit van het eten en gaat Schtad Zitterd op mijn to-eat lijst! 
 

Onze volgende stop was bij Isabella Tapas. Ik was niet op de hoogte van dit restaurant, want het blijkt dat je eerst Café de Buren moet doorlopen om in het achterste gedeelte te komen waar dit tapasrestaurant ligt. Nu ik ervan bewust ben zag ik Isabella Tapas op de luifels staan, maar dit valt naar mijn mening niet op. 

We kregen meteen gratis fruitdrank aangeboden, waar ik heel blij mee was gezien de hoge temperaturen. Voor € 5,00 hebben we hier scampi’s en saté besteld. Wederom 2 gerechten vol smaak en perfect gebakken. Wat ik heel fijn vond, was dat het kraampje de menukaart gepresenteerd had. Zo kon ik meteen alle gerechten van het restaurant en de prijzen bekijken. Ze hebben mij in ieder geval overtuigd om hier op korte termijn een bezoek te gaan brengen. 

Alfredos foodtruck biedt weer andere mogelijkheden aan dan Ernesto’s en mijn oog viel meteen op de El Rey. Een soort kapsalon op Mexicaanse wijze. De El Rey is een bakje met zoete aardappelfrietjes met daarop vlees of kip met diverse groentes, kaas en saus. Een heerlijk gerecht waar je je diet even voor wilt pauzeren. Mijn arme vriend heeft 2 happen kunnen nemen, oeps! De El Rey was € 7,50. Naast de El Rey hebben we voor € 5,00 de burrito geprobeerd. De burrito was pittig, maar toch ook fris. Zeker een lekker gerecht, maar kan niet tippen aan de El Rey.

Met een gevulde maag zijn we tevreden naar huis gegaan en we kijken dan ook uit naar Zitterd Op ‘t Menu 2018!

Tip: op de Facebook pagina van eetbaarlimburg.nl kun je bij evenementen de aankomende food festivals in Limburg terugvinden. Welke staan bij jou op de agenda? Laat het weten in een reactie!

www.facebook.com/zitterdoptmenu

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken