Voor levensgenieters

Valkenhof

Met een wat groter gezelschap zijn we gaan eten bij een van de bekendste Valkenburgse restaurants, Steakhouse Valkenhof. 

De voorgerechten zijn grotendeels gedeeld geworden. Er is gekozen voor stokbrood aioli (€4) en knoflookbrood (€5). Het klinkt hetzelfde, maar het knoflookbrood is met olie gebakken en hierop zit Parmezaanse kaas en rucola. De stokbrood aioli is letterlijk een stokbrood met aioli en een bakje olijven erbij. Daarnaast hebben we nog runder carpaccio, Pomodoriesoep en wilde champignons besteld. Deze gerechten heb ik niet geproefd, omdat ze niet in mijn smaak vallen. 

 

Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor de tapas vis (€25). Hierbij krijg je zalm voorbereid op verschillende manieren, scampi’s in knoflookolie, 1 gamba, visspiesje, calamari, sliptong, vis papillot, olijven, aioli, nachos & knoflookbrood. Wat niet wordt genoemd maar wel toegevoegd zijn tonijn en cheddar wraps. Leuk idee, maar niet nodig en ook het minst lekkere aan de tapasschotel. De topper van de schotel vind ik de sliptong, heerlijk mals en goed gemarineerd. 

 

Mijn partner is gegaan voor de tapas vlees (€25). Hierbij krijg je gemarineerde varkensmedaillon die een licht gekruide grillsmaak heeft. Daarnaast een ossenhaas puntje, chili gehakt balletjes in paprikasaus , zoet gemarineerde spareribs, olijven, aioli, nachos en knoflookbrood. Op de nacho’s zit een gehakt en kidney bonen mix met een pittigere salsasaus. Wat niet wordt genoemd maar wel geserveerd is de kippenragout met champignons en de cheddar wrap. 

 

De chili gehakt balletjes in paprikasaus vielen tegen. De structuur van de balletjes was goed, maar in de saus was geen paprika of chili te herkennen. Het was een pure tomatenpuree smaak die het gerecht teniet deed. De ossenhaas spies viel het beste in de smaak, mals medium gebakken met een licht zoute grillsmaak. 

Op de foto hiernaast is nog een vega tapas schotel te zien voor de liefhebbers.

Met een voorgerecht erbij is een tapasschotel niet aan te raden. Samen is dit een te grote hoeveelheid wat zonde is door het eten dat overbleef.

 

Als dessert ging mijn eerste keuze uit naar de brownie, maar gelukkig heb ik vooraf naar het gerecht gevraagd en blijkt er geen vanille ijs bij geserveerd te worden. Wellicht een tip voor de menukaart, een lekker stuk warme brownie met daarbij een bol vanille ijs en slagroom. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de crème brûlée. De crème is perfect gemaakt met een romige en vaste structuur en duidelijke vanille smaak, voor € 6,50 een prima keus.

 

Mijn partner heeft gekozen voor de Nougatino van € 7,50. Een tartufo oftewel ijsbonbon gemaakt van nougat roomijs gedept in een notenmix, caramelsaus en afgetopt met kleine caramel fudge blokjes. De smaken zijn goed gecombineerd en het dessert is ondanks de caramel niet te zwaar op de maag.

In totaal zijn we met 6 personen inclusief drank per persoon € 51,53 kwijt geweest. We hebben dan wel duurdere gerechten gekozen en er zijn de nodige drankjes besteld. 

 

Voor een restaurant dat vol was gereserveerd, kwam het eten warm en op tijd. Aan de tafel is het personeel vriendelijk, maar ondanks de rumoerige ruimte viel ons op dat er een dame in het personeel was die qua lichaamshouding en uitspraken graag duidelijk liet merken hoe erg ze zich was aan het ergeren. Het aanspreken van het ander personeel ging niet al te vriendelijk. 

Horeca is stressvol en een team managen ook, maar dat het voor de bezoekers opvalt is niet heel professioneel en dat stoorde ons enkele keren deze avond.

Een diner blijft een momentopname en of hetgeen wat wij meemaken vaste prik is of toevallig gebeurd, dat kan ik niet oordelen. Wat de ervaring nog iets minder prettig maakte was een plek in de tocht van de ingang, een toilet dat niet proper was en er aan het einde van de avond hing een sterke rioleringslucht door het restaurant.

De presentatie van de gerechten was aantrekkelijk, personeel was voldoende oplettend, prijs-kwaliteitsverhouding is acceptabel en de algehele sfeer is middelmatig. De Valkenhof heeft ondanks de bekende naam in mijn ogen genoeg ruimte voor verbetering. 

Website Valkenhof

 

Andere foto’s van bezoeken bij Valkenhof

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken