The Salad Bakery

Gezond genieten, het kan zeker! The Salad Bakery is dé plek in Heerlen voor de gezonde Bourgondiër.

Op 15 januari opende de horeca de deuren uit protest voor de maatregelen en hier wilden wij uiteraard graag aan bijdragen en The Salad Bakery stond al sinds hun opening in juni 2021 op ons lijstje. Op weg naar The Salad Bakery viel ons op dat Heerlen weer wat leven uitstraalde. De winkels zijn weer geopend, de horeca gaat uit protest open en het was duidelijk te zien dat iedereen hier behoefte aan had. Mensen praten volop, lachen, dragen volle tassen en de zaken stromen langzaam vol. Uit voorzorg hadden wij al gereserveerd en dat bleek ook nodig te zijn, want wij waren duidelijk niet de enige die The Salad Bakery wilden bezoeken.

Je komt binnen in een trendy aangeklede zaak met een stoere vibe. Je kunt je zitopties aanpassen aan je bezoek door de diverse zit en lounge mogelijkheden en voor de social media fanaten is er een Instawall aanwezig. 

De menukaart

De menukaart bestaat uit saladbowls, hot bowls, saladwraps, toasted bread, sandwiches, pancakes, soep, smoothies, bijgerechten en een kindermenu.

Als lunch hebben we de taco wrap besteld. Een wrap gevuld met vegan taco, romaine sla, babyspinazie, avocado, coleslaw mix, cashew, ingelegde rode ui en jalapeno hummus. Deze wrap is goed gevuld, licht pikant en heeft een frisse smaak. 

Daarbij hebben we de smoothie winter edition besteld, een smoothie van amandelmelk met banaan, appel, havermout, cacao, speculaaskruiden en proteïne. Een romige drank met een volle banaan smaak en een hint van speculaas en cacao. 

Dan de sandwich tonijnsalade met kappertjes, tomaat en babyspinazie. Ik heb al heel wat tonijnsalade broodjes gegeten en daardoor ben ik erg kritisch op de juiste verhouding van smaken en structuur. Ik heb al de nodige broodjes gehad waarvan de tonijnsalade te droog was of juist te nat en te zout of te saai in smaak. Deze sandwich heeft een goede smaakbalans door het type brood met noden en zaden, daarnaast de frisse cherry tomaten en niet te veel kappertjes. De tonijn was sappig en de algehele combinatie lekker.

Voor ons zoontje hebben we de boterham met pindakaas besteld. Deze wordt normaal met banaan of fruitjam erbij gemaakt, maar wij hebben enkel voor pindakaas gevraagd #peutervoorkeur.

The Salad Bakery is een gezonde aanwinst voor het centrum van Heerlen en een plek waar ze bewijzen dat gezond eten ook lekker kan zijn. Meer weten? The Salad Bakery is ook actief op social media, volg ze via Instagram of Facebook via @thesaladbakery.

De kosten

€ 9,95 Taco in a wrap 

€ 5,75 Sandwich tonijnsalade

€ 3,95 Boterham pindakaas 

€ 3,50 verse sinaasappelsap

€ 2,95 cappuccino 

Website The Salad Bakery

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken