The Broth Bar

Aan restaurants geen gebrek in de hoofdstad van Limburg, maar een zaak vinden die zo gepassioneerd is over gezonde voeding als The Broth Bar is uniek. Sinds eind september 2017 borrelt er in deze nieuwe horecazaak veel lekkers en ik heb dan ook niet lang gewacht om dit uit te gaan proberen. 

Zoals de naam al verklapt kun je hier genieten van (zelfgemaakte biologische) bottenbouillon. De mogelijkheden van de bouillon zijn uitgebreid, doordat je zelf je bouillon mag kiezen. Je begint met je keuze hoeveel ml dat je wilt hebben, dan kies je uit 4 bouillons en daarnaast heb je nog keuze uit 17 ingrediënten. Elk ingrediënt heeft een eigen prijs, dus je hebt geen limiet met hoeveel ingrediënten je erin wilt toevoegen. Vindt je het moeilijk om te kiezen, dan heb je ook nog keuze uit 2 standaard soepen. 
 
Behalve bouillon kun je ook kiezen voor ontbijtgerechten, lunchgerechten, snacks, gebak en salades. Ook bij de salades kies je zelf je ingrediënten. Dit is heel beknopt getypt, want het is nogal onnodig om een menukaart van 20(!) pagina’s over te typen. 
 
Wat maakt de kaart van The Broth Bar beter dan andere zaken in Maastricht? De passie voor gezonde en eerlijke voeding van begin tot eind. Alle producten zijn volledig glutenvrij en worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten. E-nummers en toevoegingen worden vermijd en het belang van biologisch eten wordt benadrukt. 
 
Bij het plaatsnemen kregen we een welkomstdrankje van infused water met citroen en munt. Een fris en prettig gebaar die zeker welkom was na een hele tijd winkelen. Als extra drinken heb ik gekozen voor de Sparkling Lemonade. Een gefermenteerde frisdrank met lichte prik. De smaak hiervan kan per dag wisselen. Ik kreeg een frisdrank die een hint van Bitter Lemon had, maar dan veel rustiger in smaak. Het was een friszure citroendrank met een licht bittere nasmaak.
 
Mijn partner is gegaan voor de Iced Tea. Een huisgemaakte tisane iced tea, volgens een kruidenblend van “Kruiderie Hartwig”. De eerste slok was even wennen, omdat het een smaak is die we nog nooit hebben geprobeerd. Deze iced tea heeft een combinatiesmaak van citroen en munt. De smaken zijn aanwezig, maar overheersen niet. Deze iced tea is niet zoet en smaakt letterlijk koude thee. Het drankje is niet vies, maar je moet ervan houden.
 
Voor lunch ben ik gegaan voor de BB Bagel. Een huisgebakken, glutenvrije bagel met een kopje bouillon of beleg van het seizoen. Dit gerecht wordt geserveerd met boter en een salade. Ik heb gekozen voor de vegetarische groentebouillon. Deze was puur van smaak en totaal niet zoutig.
 
De bagel had een luchtige structuur vergelijkbaar met cake en de smaak was vrij neutraal. Een rustig en vullend gerecht waar je geen spijt van krijgt.

Ook heeft mijn partner heeft gekozen voor de vegetarische groentebouillon. Als ingrediënten heeft hij gekozen voor kurkuma, ghee, rijstnoodles en garnalen. Ghee is een soort geklaarde boter, maar dan weer veel gezonder. Voor meer informatie hierover klik hier

Ik moet eerlijk toegeven dat toen ik deze combinatie hoorde geen goed gevoel had voor de smaak. Kurkuma en ghee waren mij onbekend en onbekende ingrediënten wekken bij mij eerder zorgen op dan enthousiasme. Toch werkte deze smaakcombinatie en was de soep heerlijk. 

Alle ingrediënten van The Broth Bar zijn zo puur en rustig van smaak dat je van elk ingrediënt wel een hint van de smaak krijgt, maar niets is overheersend. 

De gerechten inclusief drinken zorgde voor een rekening van € 26,05. Een goedkopere rekening dan ik had verwacht. Ook bij mij is nog steeds de beleving dat gezond eten duurder is en misschien is dat ook wel zo, maar een heel groot verschil is het niet. De prijzen van The Broth Bar zijn passend voor de kwaliteit en hoeveelheid die je krijgt. 

Bij The Broth Bar kun je ook vele producten kopen. Mijn interesse ging uit naar een schap met vele soorten honing afkomstig van Imkerij BEEing Pure. BEEing Pure is in het jaar 1984 opgericht door Kenny Essers in Maastricht en net als The Broth Bar streeft BEEing Pure naar een zo zuiver mogelijk product te leveren. Naast honing produceert dit bedrijf ook propolis, meer hierover weten klik dan hier. De kastanjehoning leek mij het lekkerst en ik heb een klein potje van 250 gram gekocht voor €5,00. 

Via de website van The Broth Bar kreeg ik al het gevoel dat dit restaurant gedreven is om de kracht van gezonde voeding over te brengen, maar wat ik niet had verwacht was dat elk van de 3 medewerkers waar ik mee heb gepraat net zo enthousiast zijn over dit concept. De eerste dame die ons het drinken kwam brengen vertelde ons over hoe en waarmee de drankjes waren gemaakt. De dame die ons de bestelling kwam brengen vertelde ons over de ingrediënten van onze lunchkeuzes en hoe deze onze gezondheid op een positieve manier versterken. Een andere dame zag mijn interesse voor de diverse soorten honing die te koop waren en vertelde mij over de imker waar de honing vandaan komt en de idealen van zijn bedrijf. Alle dames waren oprecht vriendelijk, behulpzaam en enthousiast. 

De dames van The Broth Bar hebben hun enthousiasme aan mij overgedragen en ik ben dan ook blij met deze aanwinst voor Maastricht. 

Website Broth Bar

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken