Sushi Vandaag

Sushi en Grill restaurants hebben zich in enkele jaren flink uitgebreid in Limburg. Ongepland zijn we terecht gekomen bij Sushi Vandaag in Heerlen. Een restaurant waar je ook d.m.v. diverse arrangementen kunt genieten van veel Aziatische lekkernijen. 

De menukaart
De Japanse keuken heeft de overhand, maar deze is naar de Westerse smaken aangepast. Naast van oorsprong Japanse gerechten zijn er ook gerechten zoals coquille, Maleisische saté en pekingeend. Leuk bij Sushi Vandaag is dat ze niet werken met blaadjes, maar met een tablet. Via de tablet kun je je gerechten kiezen (5 stuks p.p. per ronde), drinken bestellen, bestek vragen en rekening vragen. Vooral dat je in alle rust alle drank kunt bekijken heeft ervoor gezorgd dat wij meer hebben besteld dan onze gewoonlijke drankjes. Heel slim!

Van de vele heerlijke gerechten heb ik enkele favorieten gekozen. Allereerst de pekingeend, vaak veel te droog of smaakloos. Deze pekingeend was heerlijk mals met een knapperig randje. 

De “echte” Japanse sushi zoals ik in Japan zelf heb mogen proeven ben ik geen fan van, maar wel van de moderne sushi’s zoals California rol en de Ebi Tempura rol. Vooral de combinatie hartig en fris in deze sushi’s trekt mij. 

De beste rol was de gefrituurde Somomaki, de precieze ingrediënten weet ik niet maar wat ik wel weet is dat deze heerlijk was. Dit is een uniek gerecht die ik nog niet bij een andere sushi en grill restaurant heb gezien, dikke aanbeveling. 

Bij de toetjes heb je crème brûlée liggen die je zelf nog mag afmaken met de brander. Ze hebben er een veiligheidsinstructie bij geplaatst zodat je weet hoe je het apparaat veilig aan en uit kunt zetten. 

Wat handig zou zijn geweest, is een instructie hoelang en van welke afstand je de crème brûlée dient te branden. De (zwarte) toplaag die ik heb gecreëerd niet meegenomen was de crème zelf lekker!

Werkelijk alles wat we hebben geprobeerd vonden we lekker. De structuren, de smaken en de combinatie van ingrediënten was prima. Ik ga dus ook niet verder in op alles wat wij hebben geprobeerd, ik adviseer om hier zelf eens te gaan eten. Let wel op dat je tijdig een reservering maakt, dat is bij Sushi Vandaag nodig wil je zeker zijn dat je een plek krijgt.

Mijn fotografie kennis is niet uitgebreid en met de sfeervolle verlichting van Sushi Vandaag was het lastig om de gerechten goed op beeld te krijgen. 

Wat mij ook is opgevallen bij Sushi Vandaag is de positiviteit in het team. Enkele personen van het team zijn duidelijk aanwezig, maar niet storend. Intiem dineren zit er naar mijn gevoel niet in, maar laten we eerlijk zijn als je dat wilt ga je niet naar een sushi en grill restaurant. Veel keus in eten, snelle service en leuk personeel, een sfeervol diner is hier wel gegarandeerd. 

 

De kosten
25,00 All You Can Eat zaterdag diner p.p.
3,75 Saké klein
3,70 Pruimen wijn
2,35 Fanta
2,35 Cola

 

Website Sushi Vandaag

 

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken