Voor levensgenieters

Simon Lévelt

 

Als theeleut heb ik mij nooit verdiept in andere soorten thee dan die wat te krijgen zijn in de supermarkt. Op zoek naar een verjaardagscadeau ben ik binnen gelopen in een interessant winkeltje, met koffie en thee producten, genaamd Simon Lévelt. 

Simon Lévelt heeft in het jaar 1826 in de oude havens van Amsterdam een winkeltje geopend met koffie- en theesoorten van verre oorden. Nu 6 generaties later is Mikkel Lévelt de eerste vrouwelijke directeur van dit succesvolle familiebedrijf. Voor meer informatie verwijs ik naar de historie op de website.

Eenmaal binnen wordt mijn interesse meteen gewekt door het enorme assortiment aan koffie en thee. Aan de rechterkant zie je de nodige koffie silo’s en aan de linkerkant de verse theezakken allen netjes gecategoriseerd.

Bij de kassa zijn diverse smaken bonbons en andere lekkernijen te koop. Achterin de winkel zijn benodigdheden te koop  bijvoorbeeld handmolens, theepotten, servies, reserveonderdelen, cadeaus en nog veel meer. Deze artikelen zijn, net als de koffie en thee, ook online te bestellen via de webshop.

Na lang twijfelen heb ik 3 smaken thee gekozen om te proberen, de Sencha Biologisch, Lychee Love en Japanse Kers.

De Sencha thee is een biologische groene thee en wordt in China geproduceerd op een Japanse wijze. De unieke smaak van de Sencha is mild. Ik drink deze thee graag als ik machtig gebak eet. De thee neutraliseert je smaakpapillen en maakt machtige etenswaren minder zwaar op de maag. Bij deze thee wordt er gewaarschuwd deze niet te lang in water te laten trekken, omdat deze dan een bittere smaak kan ontwikkelen. 

De Lychee Love is een witte thee gemaakt van de Chinese Pai Mu Tan in combinatie met gevriesdroogde aardbeistukjes en rozenbloemblad. Deze thee heeft een bloemige geur dankzij de rozenbloemblaadjes. Deze geur is vergelijkbaar met de nasmaak van de thee. De smaak is mild fruitig door de aardbeistukjes. Als nasmaak komt de rozenbloemblad weer duidelijk naar voren, maar dit is niet storend. Een heerlijke zachte thee die overal bij past. 

De Japanse Kers heeft een sterke kersenaroma vergelijkbaar met een wijnbal. De smaak is niet zo heftig als de geur en geeft je een zoete kersensmaak. Mocht je normaal suiker in je thee nemen, wil ik je waarschuwen om eerst deze thee te proeven of het wel nodig is. Gezien de krachtige smaak drink ik deze thee het liefst tussendoor en niet tijdens een maaltijd of met een snack.

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken