Voor levensgenieters

Preuvenemint 2017

Als Limburgse foodie is het schandalig dat ik nog nooit naar het Preuvenemint was geweest. De 36ste editie is voor mij dan ook de eerste.

Ik heb altijd gedacht dat het Preuvenemint een food festival zou zijn, maar dat is het dus niet. Het Preuvenemint is een drank festival. Er zijn 25 stands van Maastrichtse restaurants waar je eten kunt kopen, maar het assortiment aan wijn, cocktails en bier spant de kroon. Helaas kan ik daar niet veel over kwijt, gezien ik maar een enkele keer een cocktail drink en geen fan ben van wijn of bier. 

De organisatie van dit evenement heeft mijn complimenten. Je krijgt voor € 1,20 een zogenaamde Preuvenemint pas waar “lappen” op worden gezet. 1 lap staat gelijk aan € 2,40. Bij de kassa’s of via een app kun je je persoonlijke pas opladen, gevaarlijk als je op je centjes moet letten! De pas maakt het makkelijk om meer geld uit te geven, dus slim bedacht. 

De indeling is prettig gemaakt. Genoeg ruimte om te zitten, staan en te lopen. Iedere stand heeft zijn eigen uiterlijk en sfeer, dus iedereen zal zijn plekje kunnen vinden. 

We zijn als eerste een hapje gaan eten bij de stand van La Bodega. Een Spaanse tapas bar gelegen bij het Vrijthof. Voor 1,5 lap oftewel € 3,60 hebben we Albondigas besteld. Hierbij kregen we 2 grote gehaktballen met tomatensaus. Voor tapas vond ik de gehaktballen erg groot, voor het oog zouden 4 kleinere beter tot hun recht zijn gekomen. De tomatensaus was rijk van smaak en een beetje pikant. De gehaktballen waren stevig, maar de saus was zo rijk dat deze weinig smaak hadden. 

Een van mijn lievelingsgerechten is risotto en dit gerecht zoek ik dan ook bij elk festival op. Bij 2 Taste, een combinatie van ‘t Rommedoeke en restaurant Pirson (update 2020: permanent gesloten), hebben we een risotto besteld met wederom gehaktballen in tomatensaus. Voor 3 lappen oftewel € 7,20 was dit voor een festival een redelijke prijs. De risotto zelf was erg droog, dit kan zijn omdat deze misschien al in grote hoeveelheden was klaargemaakt voor het festival en erna opgewarmd. 

De risotto werd geserveerd met 4 gehaktballetjes, kaas, kruiden en tomatensaus. De tomatensaus heeft ervoor gezorgd dat de iets drogere risotto geen probleem was, maar de risotto had niet de leiding in dit gerecht wat ik erg jammer vond.

Een beetje ontmoedigd door de voorgaande gerechten hebben we onze laatste lap van € 2,40 uitgegeven aan nacho’s bij Tuur de luxe & Shake and Serve. Het meest simpele gerecht is meteen ook de beste van de 3 die we hebben geproefd. De nacho’s werden in een puntzak geserveerd, maar er werd wel gezorgd dat de kaas over de gehele hoeveelheid was verdeeld. De nacho’s waren heet en de guacamole en salsa saus waren lekker van smaak. 

Voor iemand als ik die een paar uurtjes wil besteden aan lekker eten vond ik het nogal tegenvallen. Voor de mensen die in groepen komen en vooral aanwezig zijn voor de muziek, sfeer en drank is het Preuvenemint een geweldig festival. Een leuke middag/avond zul je er sowieso beleven, geniet en eet/drink erop los!

Website Preuvenemint

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken