Voor levensgenieters

Pieke Potloed

In een zijstraat gelegen, niet opvallend en toch bekend. Voormalig als “In de Gouwe Poort” en tegenwoordig als “Pieke Potloed”.

Voor de betekenis achter de naam ben ik zelf ook even gaan zoeken op Internet en Pieke Potloed is een oud Maastrichts begrip. Pierre Hubertus (Pieke) Dassen was een veelzijdig man en een beroemd poppenspeler in Maastricht in de jaren ’60. Zijn creatie Pieke Potloed was een dialect sprekende pop die allerlei avonturen beleefde.

Bar-bistro Pieke Potloed is lastig in te schatten van de buitenkant, het oogt binnen donker en er is geen zichtbaar terras. Eenmaal binnen kom je in een warm sfeervol bruin café. Loop je iets verder door dan is er een ruime patio waar Pieke Potlood voorzieningen heeft om het voor iedereen in elk seizoen aangenaam te maken. Gezien het een warme zomerdag was hebben wij plaatsgenomen in de patio. 

 

De menukaart van Pieke Potloed is bourgondisch met de nodige Limburgse specialiteiten. Mijn partner is al vaker hier gaat eten met zijn werk en het werd tijd dat ik ook eens een bezoek ging brengen. Met een vriend ben ik hier gaan lunchen en hebben we 2 plankjes uitgeprobeerd.

Allereerst het Broed Plenkske. Een plank met zuurdesembrood geserveerd met tomaten tapenade, kruidenboter en olijven voor € 6,75. 

Het brood was vers en voldoende in hoeveelheid. Ook de olijven en het beleg waren ruim aanwezig. De tomaten tapenade was niet naar mijn smaak, zurig en té tomatig. Meer kruiden had de smaak wellicht beter kunnen balanceren. De kruidenboter was lekker, niet te heftig van smaak en goed romig. 

Daarnaast hebben we een Klasjeneerplank besteld. Hierbij krijg je bitterballen en bittergarnituur met sausjes voor € 11,50. Het bakje bitterballen was gevuld met 10 stuks en ook in de bittergarnituur waren er bitterballen te vinden. Wellicht had hier voor de variatie beter kaassoufflés  of dergelijke in kunnen zitten. Ik ben een liefhebber van bitterballen, maar dit was toch iets teveel van hetzelfde. 

De snacks waren wel goed van smaak en gloeiend heet. De saus die erbij werd geserveerd was een cocktailsaus en een lichte mosterdsaus. 

Een bourgondisch restaurant midden in Maastricht met een goede prijs-kwaliteit verhouding, snelle bediening, lekker eten en een relaxte sfeer, dat is Pieke Potloed.

Website Pieke Potloed

Foto’s van andere bezoeken aan Pieke Potloed

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken