Peil 5

Wederom een fijne hond- en kindvriendelijke plek kunnen vinden in een mooi wandelgebied. Aan de visvijver in Schinnen is Brasserie Peil 5 gevestigd met het lekkerste broodje ooit op de kaart.

De menukaart
Brasserie Peil 5 heeft de bekende brasserie gerechten op de kaart, diverse tosti’s, soepen, salades, belegde broodjes, zuurvlees, spareribs, biefstuk etc. Het zijn dan wel bekende gerechten, maar de diversiteit in bereiding en opmaak maakt ieder gerecht uniek.

We worden vriendelijk begroet, krijgen de menukaart en dan wordt het broodje van de dag aangehaald, een broodje met sparerib-vlees. Nou meneer kon de kaart meteen weer meenemen, want dat klinkt toch heerlijk of niet?

Als je de foto bekijkt, spreekt deze voor zich. Een knapperig en vers oerbroodje die ontzettend royaal is belegd met licht gekruid en mals gebakken sparerib-vlees. Daarbij verse rauwkost en een rijke hoeveelheid cocktailsaus. 

De smaken waren goed in verhouding en alle ingrediënten waren onverwacht goed individueel te proeven. Ik hoop bij mijn volgend bezoek dat dit wederom het broodje van de dag is of nog beter een vaste plek heeft gekregen op de menukaart. In alle eerlijkheid is dit een van de lekkerste broodjes die ik ooit heb gegeten. 

De aandacht voor kwaliteit is niet alleen te proeven, maar ook merkbaar in de sfeer. De sfeer wordt gemaakt door het personeel met hun oprechte vriendelijkheid. Ze maken een praatje, vragen of alles naar wens is en houden alles goed in de gaten. 

Brasserie Peil 5 heeft een ruime inrichting met subtiel geplaatste oud industriële decoratiestukken. Het is een druk bezocht restaurant, dus reserveren is belangrijk om teleurstelling te voorkomen.

De kosten
€ 10,50 Broodje sparerib
€ 2,50 Cappuccino
€ 2,20 Thee

Website Brasserie Peil 5

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken