Voor levensgenieters

Parkstad Culinair 2017

Een beetje sceptisch door het voor ons tegenvallend Preuvenemint, zijn we een eerste bezoekje gaan brengen aan Parkstad Culinair.  

De locatie is overdekt, wat heel goed uitkomt met dit natte weekend. Het is wel wat frisser door de grote in- en uitgangen, dus denk eraan om een vestje of jas mee te nemen als je het snel koud krijgt. De rechthoekige ruimte is prettig ingedeeld met aan de zijkanten de standhouders, in het midden een grote bar en daarbij het podium met de diverse artiesten. 
 
Wij waren aanwezig bij de opening met artiesten duo Francine & Romain. In alle eerlijkheid ben ik niet vaak tevreden over live muziek, maar de keuzes van de nummers in combinatie met de sfeervolle gitaarnoten en de prettige en mooie stem van de zangeres was top!
 
In totaal waren er 7 standhouders waarbij je kon genieten van eten en drinken. 
 
De stand waar ik mij het meest op heb verheugd is van BAM: Brood en Meer. Al de nodige maanden volg ik BAM op diverse Social Media, maar telkens als ik in Heerlen ben komt het weer niet uit om een bezoekje te brengen. De volgende keer maken we daar gewoon tijd voor, want dit wil je niet missen.
 
Werkelijk iedereen was aan het genieten van hartige en warme lekkernijen, maar ik kwam speciaal voor een stukje taart en wat een lekker stukje was dat zeg! Er was keuze tussen Red Velvet cake of Amber’s Worteltaart. De worteltaart voor 1,5 bon oftewel € 3,45 is het geworden en dit was het geld zeker waard. De taart was vullend, maar niet machtig. Vol van smaak met een lekker zoete glazuurlaag eroverheen. 
Mijn partner is een liefhebber van hartig eten en heeft een gerecht gekozen bij de stand van Restaurant Akropolis. The Greek Streetfood Plate kost 3 bonnen a € 6,90. Hierbij krijg je 2 suvlaki’s met uien, tzatziki, tomaat, verse friet en Griekse oude kaas (keffalograviera). De suvlaki’s waren verrassend mals en lekker gekruid. Dit samen met de hartige friet gegarneerd met de kaas en de frisse tzatziki maakte dit een lekkere maaltijd. 
Waar ik blij mee ben, is dat wanneer je bonnen over hebt dat je deze kan doneren aan het goed doel voor onderzoek naar “Voeding en Kanker”. Het mag dan een halve bon zijn geweest, als iedereen dat doet in de 4 dagen van dit evenement heb je een mooi bedrag om te doneren. Wel grappig dat wij de eerste waren die dit deden, want na 3 medewerkers gevraagd te hebben heeft iemand snel een koker gemaakt om de bonnen in te bewaren. 
 
Parkstad Culinair is mijn 6e food festival van dit jaar en is zeker een van de toppers. Lekker eten, goede prijzen, fijne sfeer en overdekt. Wat wil je nog meer? 
 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken