Voor levensgenieters

Oila

Winkelen in Maastricht kan overweldigend zijn (voornamelijk de zaterdagmiddag voor een feestdag) en het is dan ook geen slecht idee om even een zijstraat in te duiken om de drukte te ontsnappen. Je komt dan zelfs unieke en mooie zaken tegen zoals Oila Concept Store.
Vanaf 15 oktober 2017 is Oila officieel geopend op de Sporenstraat in Maastricht. Oila biedt unieke gerecyclede en handgemaakte spullen aan van kunstenaars en hobbyisten.
 
Gebruiksartikelen en decoratie zijn de voornaamste spullen die je bij Oila kunt vinden. Naast de verkoop van spullen, biedt Oila ook eten en drinken aan. In een huiselijke sfeer kun je genieten van diverse soorten koffie, zelfgemaakte taarten, soepen en andere lekkernijen. 
 
Met zoete trek heb ik gekozen voor de Sinterklaastaart. Deze taart heeft een bodem van speculaas, een topping van yoghurt kwark met daarin verwerkt mandarijn en een pepernoot om het af te maken. De taart heeft een rustige en licht zoete smaak. De speculaaskruiden maakt het kruidig en de mandarijn en yoghurt kwark maakt het weer fris. Met daarnaast een cappuccino is dit een lekkere lunch voor de actieprijs van €4,95.
 
Mijn partner had al van buitenaf gezien dat er pompoensoep op het menu stond en ondanks alle heerlijke zoete keuzes die hem werden voorgelegd is hij gegaan voor de pompoensoep. Bij de rijkelijke kom soep kreeg hij twee warme broodjes en een royale hoeveelheid boter. De soep was goed heet geserveerd en licht pittig gemaakt. De smaak was lekker romig en de structuur was zoals het zijn moet, goed gepureerd. Voor €6,50 een heerlijke keus.
 
Naast de pompoensoep hebben we warme limonade besteld. Voor mij was dit nieuw en ik had niet zo’n positief gevoel hierover. De eerste slok was raar, want je ziet een frisse limonade en je onderbewustzijn denkt dat het koud zal zijn. Toch na een paar slokken vond ik de limonade een succes.
 
De limonade was een mix van gember, aardbei, kaneel en meloen. Het was moeilijk te beslissen of de drank nu zoet of zuur was, want je smaak wisselt constant. Een interessant drankje om te proberen voor €2,25. 
 
Het moment van mijn foto was misschien niet het beste moment, gezien er net nieuwe spullen voor in de winkel waren geleverd. De dames hebben zich hiervoor verontschuldigd, wat niet nodig was want wij hadden er totaal geen last van. 
 
Met de hoeveelheid aan restaurantkeuzes in Maastricht, is het niet vreemd dat je er niet meteen aan denkt om in een winkel te lunchen. Toch ben ik positief verrast over de kwaliteit en versheid van het eten en drinken dat Oila biedt en daar kunnen veel eetgelegenheden op het Vrijthof van leren. 
 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken