Möge Tee

Het meest unieke wat ik sinds lange tijd heb mogen proeven zijn de roomkaas specialiteiten van Möge Tee in Maastricht. Möge Tee is gespecialiseerd in producten met roomkaas, fruit en melkthee waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van natuurlijke en verse ingrediënten. Het concept is nog nieuw in Europa, maar lijkt al snel aan te slaan.

De menukaart

De menukaart is in uniek en interessant. Thee met roomkaas, fruitige smoothies met roomkaas, pannenkoeken met roomkaas, gebak met en zonder roomkaas en fruit thee. Eerlijk gezegd heb ik grote twijfels gehad of ik dit lekker zou vinden. Cheese cake bijvoorbeeld vind ik wel oké, maar niet heerlijk.

Ondanks mijn twijfels heb ik het drankje gekozen dat voor mij het meest “vreemd” was en dat is de cheese watermelon. Een flinke beker verse watermeloen sap met een topping van roomkaas.

De eerste slok was verrassend fruitig met een kleine hint van de roomkaas. Hoe meer ik dronk hoe meer ik het idee had dat ik op hetzelfde moment taart was aan het eten en een fruitsmoothie aan het drinken was. Is eigenlijk ook wat je doet, maar mijn smaakpapillen vonden het apart tot de laatste slok.

Vreemd en toch wil ik het nog eens. Het is zoet, fruitig, vullend en toch ook beetje zoutig tegelijk.

Mijn partner heeft de bubble milk tea gekozen. Deze was ten opzichte van de roomkaas smoothie heel rustig van smaak. Bubble tea is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapiocaballetjes. Die balletjes worden gemaakt van cassave en hebben zelf geen smaak. Ze hebben een structuur vergelijkbaar met gummy snoepjes. Leuk om te zien en te proberen.

Daarnaast hebben we samen een vers gebakken, fluffige pannenkoek besteld met roomkaas en vanille-ijs en daaroverheen een topping van aardbei stroop en verse aardbeien. Wederom een echte smaaksensatie en ook heel mooi geserveerd. Ik ben wel blij dat we dit gerecht hebben gedeeld, want het is ontzettend machtig.

Möge Tee is een restaurant dat je echt zelf moet ervaren. Het is zo uniek in keuzes, smaken en presentatie dat je net als mij geen roomkaas fan hoeft te zijn om hier toch een leuk en lekker bezoek aan te brengen.

De kosten

€ 6,00 Cheese fruit tea watermelon

€ 5,00 Bubble milk tea

€ 9,50 Cheese strawberry pancake

 

Website Möge Tee

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken