MEDS

Het kiezen van een maaltijd was dit keer lastig, met een bioscoopbezoek van 5 uren voor de boeg wilden we een vullende maaltijd. De charmante medewerker heeft ons 2 gerechten aanbevolen en we hebben besloten deze te proberen, wel makkelijk als iemand anders voor je kiest. 

Om de tijd tot ons gerecht door te komen kregen we stokbrood met aioli. Dit kregen we ook bij Sol Grill afgelopen week en ik vind dat restaurants ongeacht de keuken dit vaker mogen doen. Het geeft net dat beetje rust waardoor je een langere bereidingstijd beter door komt. Goed eten kan nu eenmaal niet binnen 5 minuten voor je neus staan en een beetje brood met wat tapenade of dergelijke haalt het scherpe randje weg. 
 

Ik heb gekozen voor de vis aanbeveling, de zeewolf filet met risotto asperges en kruiden beurre blanc voor € 22,95. De zeewolf is een vissoort met stevig vlees die niet vettig is en een lichte vissmaak heeft. De risotto was perfect in structuur bereid, lekker smeuïg. Wat ik jammer vind is dat de 2 stengels asperges koud waren, dat vind ik niet lekker. De rest van de groenten waren wel heet, net als de rijst en vis, en smaakte goed in combinatie. Een rustig maar ook vullend gerecht, goede aanbeveling! 

Lamskoteletjes, risotto, asperges, tuinbootjes, salsa verde € 24,95. De groenten en risotto waren identiek aan het gerecht met de zeewolf filet. De lamskotelet wordt geserveerd met een kruidige saus die een aanvulling was op het gerecht. De natuurlijke smaken werden niet weggehaald, maar juist sterker gemaakt. De lamskotelet heeft een stevige buitenlaag en een malse binnenkant. Ook hierbij is de risotto en groentemix een geschikte combinatie. 

Wat ook leuk is om te weten, is dat je bij MEDS ook tapas voor thuis kunt bestellen. Met een grote keuze aan mogelijkheden in tapas boxen kun je gaan voor bijvoorbeeld een mix van huisgemaakte carpaccio’s, salades, mediterrane vleeswaren en andere borrel lekkernijen. Bestel de box met je eigen gekozen combinaties minimaal 1 dag van tevoren of maak het interessanter en ga voor de items van de dag. Dit is een perfecte oplossing voor als je bezoek krijgt, een verjaardag viert of gewoon voor jezelf. 

Restaurant MEDS is geschikt voor de meer chique gelegenheden en zou ik als beste restaurant voor bijvoorbeeld een bedrijfsdiner kiezen op de markt in Sittard. De smaakcombinaties, het interieur en de presentatie van gerechten krijgen net wat meer aandacht dan het gemiddeld restaurant op de markt. Of je gaat net als ons hier een snelle lunch eten, daar is MEDS net zo goed geschikt voor. 

 

Website MEDS

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken