Voor levensgenieters

Luna Sittard

2020 UPDATE: we zijn nog heel vaak terug geweest en hebben de conclusie getrokken dat de ervaring van deze review op een “slechte”  dag was. Zie de foto’s beneden deze review voor alle heerlijke vervolg bezoeken.

Van Social Media tot mond-tot-mond reclame, Luna Sittard is een veel besproken en aanbevolen restaurant. Mijn interesse was gewekt en ik ben met hoge verwachtingen hier een hapje gaan eten. 

99 van de 100 keer dat ik ga uiteten zorg ik dat ik heb gereserveerd. We waren gezellig aan het winkelen in Sittard.

d en besloten op de historische en gezellige markt van Sittard wat te gaan eten. Het was 17.00 uur en er was nog 1 tafeltje vrij tot 19.00 uur. Een 3-gangenmenu in 2 uren zou moeten lukken, toch?

Positief punt van de drukte in het restaurant was dat we in het gedeelte op de 1e verdieping mochten plaatsnemen. Wat een huiselijke sfeer, schattige inrichting, mooi uitzicht en lekker rustig.

De menukaart heeft een leuk en duidelijk ontwerp en de gerechten zijn goed samengesteld. De prijzen zijn vastgesteld, een los voorgerecht kost €8,25 , een los hoofdgerecht €  17,95 , een los nagerecht € 5,95 en een 3-gangenmenu € 27,95. Ik kan begrijpen dat vastgestelde prijzen ongeacht het gerecht het voordeel kan hebben van makkelijke afrekening.

Echter groot nadeel is dat de prijsverhouding te hoog kan zijn en dat was naar mijn mening het geval.Als voorgerecht heb ik gekozen voor een Caesar Salade. De smaakcombinatie was prima en de hoeveelheid was oké. De kipreepjes waren droog en hard, maar in kleine stukjes ging dit wel met de rest van het gerecht. De mixed grill was mijn hoofdgerecht. Een groot stuk kipfilet, een worstje, 5 spareribs, een stuk vlees dat wij allemaal niet konden herkennen, gegrilde courgette, paprika en ui samen met een grote kom frietjes. Het eten was warm en goed bereid. Enige minpuntje voor mij was de saus die is gebruikt over de spareribs. Het is een zoet-zure pittige saus die ik niet lekker vond. Jammer dat er niet gevraagd werd van tevoren of werd aangegeven dat deze saus werd gebruikt. 

Een toetje is het helaas niet van gekomen. We hebben plaatsgenomen om 17.00 uur en hadden 2 uur de tijd voor de gasten kwamen die wel gereserveerd hadden. Het wachten op het hoofdgerecht heeft de nodige tijd in beslag genomen, wat we erg jammer vonden want juist de nagerechten zagen er interessant uit. De serveerster had duidelijk moeite met ons aan te geven dat we plek moesten maken, maar ze heeft het netjes gedaan. Wij waren tenslotte degene die niet gereserveerd hadden. 

Ik heb gemixte gevoelens over mijn ervaring hier. Het personeel is vriendelijk, de inrichting is leuk, de borden worden leuk opgemaakt, maar de prijzen ten opzichte van de kwaliteit vind ik tegenvallen. 

In de zomer zou ik graag nog eens teruggaan voor een lunch en 1 van hun zelfgemaakte limonades. Ik hoop dat mijn ervaring dan positiever zal uitvallen. 
 
 
Foto’s van andere bezoeken aan Luna Eten en Drinken Sittard
 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken