Voor levensgenieters

Loods81

Het weer in Nederland is omgeslagen naar lekker tropisch warm en dat betekend voor ons weer lekker toeren met de motor. Loods81 volg ik al een tijdje via Facebook en Instagram en het werd dan ook eens hoog tijd voor een bezoek. 

Loods81 is voorheen een aardappelloods geweest van de ouders van de huidige eigenaren. De geschiedenis van dit pand is duidelijk te zien en te voelen dankzij de rustieke en landelijke inrichting gepaard met de oprechte vriendelijkheid van het personeel. Deze locatie schreeuwt Limburg op de best mogelijke manier. 

Het terras is knus en je hebt zicht op een weiland met een paard die graag wat aandacht krijgt. We werden snel geholpen en kregen de menukaart. De moeilijkste keuze van de dag, ga ik voor iets hartigs of iets zoets? Gelukkig ging mijn partner voor een broodplank met tapenades en kon ik gaan voor mijn vanille ijs en tussendoor snoepen van “zijn” broodplank. Goed geregeld!

Voor de broodplank kregen we 4 stukken vers brood met 4 bordjes tapenades op een snijplank met noten. De aioli was de meest herkenbare tapenade dankzij de heftige smaak van de knoflook. Een lekker beleg, maar pas op en begin eerst met een dun laagje. De 2e tapenade is een gok en we denken dat het olijfolie was met nog iets erin dat we niet konden plaatsen. Het leek op uitgelopen rozijnen, maar we waren allebei niet zo enthousiast om dat uit te proberen. Dan de groene tapenade die voornamelijk smaakte naar basilicum. De mix is een beetje zoutig en bitter. Dan als laatste een heerlijk beleg waar ik stom genoeg vergeten ben om te vragen wat het is. Onze gok is dat dit een knolselderij salade is. De smaak was fris, hartig en een beetje zoet. De losse amandelen, rozijnen, krenten en hazelnoten waren een goede combinatie met het brood en de tapenades. 

Dan het overheerlijke zoete gerecht genaamd Koekie-dessert. 2 dikke schijven romig vanille ijs belegd met een rijkelijke hoeveelheid harde karamelstukken. Daarnaast een flinke toef slagroom en dan om het af te maken een glaasje Arganolie. Ik was er nog niet bekend mee, maar na even proeven heb ik het hele glaasje over mijn ijs heen geschonken. Wat een smaakcombinatie, heerlijk! 

Voor een prijs van € 14,45 kregen we deze top gerechten samen met een cappuccino en een cola. Een eerlijke en best goedkope prijs voor zo’n kwaliteit.

Na deze heerlijke lunch liepen we naar binnen om te betalen (er kwam een regenbui aan, dus we hadden haast) en toen zagen we al het lekkers wat je daar binnen nog kunt kopen om mee te nemen! Hoe zonde dat we onze motortas niet mee hadden genomen. 

Niets dan lof voor Loods81, onze nieuwe vaste plek wanneer wij in de buurt van Margraten zijn!

 

Website loods81

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken