La Barraca

Zoeken naar een restaurant doe ik niet snel. Ik bekijk mijn opties graag van tevoren en reserveer een tafel. De eerste koopavond van 2019 zijn we althans in Maastricht blijven lopen tot we een plek vonden die ons aansprak en dat was deze keer tapasrestaurant La Barraca.

Het restaurant is sfeervol ingericht met veel warm licht lampen, bruin meubilair en niet te overdreven decoratie. De indeling van de ruimte is optimaal benut en er speelt moderne latin muziek. 

We worden vriendelijk begroet bij binnenkomst en krijgen de menukaart toegereikt. La Barraca is geen restaurant die gebruik maakt van het concept “veel gerechten, veel rondes”. Wat sinds de afgelopen jaren steeds meer standaard begint te worden. Hierdoor krijg je wellicht een minder uitgebreide kaart, maar wel meer aandacht voor de gerechten.

We kiezen elk 3 gerechten die apart van elkaar worden geserveerd. Als eerste het brood met de dips voor € 6,50. Hierbij krijg je bruin brood gebakken in olie en gebakken wit brood. Beide zijn knapperig van de buitenkant, maar de extra smaak van de in olie gebakken bruin brood maakt dat de topper. De aioli heeft een romige mayonaise structuur en heeft een licht zure tint van wellicht citroen wat de knoflook niet te overheersend maakt. De tomatentapenade is licht zurig en goed smeerbaar. 

De Gambas Al Ajillo worden geserveerd in een gloeiend heet bakje. De marinade is heerlijk kruidig met wederom een hint van knoflook en citroen. De gamba’s hebben een vaste structuur. 8 stuks voor € 9,50 vind ik althans aan de dure kant. Opvolgend hebben we de Pincho Espana oftewel spiesjes van ossenhaas met Spaanse kruiden zijn te bestellen voor € 9,80. Het vlees is heerlijk mals en heeft een BBQ grill smaak wat er perfect bij past. 

Wat ik altijd graag heb zijn nacho’s. Deze worden geserveerd met chili con carne, sour creme en gegratineerde kaas voor € 8,00. De nacho’s zelf zijn niet te zoutig waardoor er ook ruimte is voor de overige smaken om goed door te komen. De hoeveelheden zijn goed afgestemd en er is voldoende kaas. 

Om de wat zwaardere gerechten af te wisselen vervolgen we ons diner met een groenteplank en dips voor € 8,50. De groenteplank bevat witlof met blauwe kaas dip en een mix van geroosterde, gebakken en gekookte groentes zoals wortel, courgette, bloemkool en sperziebonen. Behalve de blauwe kaas dip is er ook een prei dip en aioli. Een rijke plank voor een goede prijs.

Als laatste warme gerecht krijgen we de Balletjes La Barraca. Dit zijn balletjes in tomatensaus. De smaak is vergelijkbaar met een bolognese saus, alleen is de structuur van deze saus meer vloeibaar. De balletjes zijn lekker gekruid en ze zwemmen in de saus, de prijs van € 6,00 vind ik althans veel gezien het formaat van de balletjes.

Als toetje hebben we beide genoten van een bananensplitijs crumble. Dit is een vanille-ijsdessert met bananenschijven, Nutella saus en gebroken Oreo koekjes. Zowel de hoeveelheden als de smaken zijn goed op elkaar afgestemd, dit dessert kost € 6,50.

De prijzen voor de meeste gerechten vind ik aan de hoge kant. Deels verantwoordelijk hiervoor is uiteraard de locatie en het verhoogde BTW tarief op etenswaren vanaf 1 januari 2019. 

De algemene sfeer en de kwaliteit en presentatie van de gerechten is goed wat de prijzen voor mij acceptabel maakt. 
 

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken