Kobe

Op 27 oktober is mijn partner jarig en op zijn verjaardag in 2007 is onze relatie begonnen. Om ons 10 jarig jubileum en zijn verjaardag te vieren zijn we een restaurant gaan bezoeken die al lang op ons verlanglijstje staat. Restaurant Kobe in Maastricht is een uniek Japans restaurant waar je met zekerheid een geweldige ervaring gaat beleven.
 
Een kwartier voor de opening van de keuken en dus ook onze reservering zijn we bij Kobe aangekomen, dit was gelukkig geen probleem. We mochten een plaats uitzoeken en kregen alvast iets te drinken en de menukaart. Het fijne aan vroeg komen is dat ik even goed heb kunnen rondkijken naar het interieur. Kobe heeft Aziatische tinten en decoratiestukken verwerkt in het interieur, maar het is toch beperkt en geeft een moderne uitstraling. Je hebt prachtig uitzicht op de maas en we waren net op tijd voor de zonsondergang. 
 
Elke teppanyaki tafel heeft zijn eigen chef voor de avond. Elk koppel/groep heeft een eigen gastvrouw. Je blijft dus de gehele avond door dezelfde persoon geholpen worden en ik vond dit wel prettig. 
 
Niet alleen onze gastvrouw, maar ook de andere dames waren allen heel vriendelijk en kwamen heel rustig over. Deze rust is ook te merken bij de chefs die duidelijk plezier in hun werk hebben en deze kalmte straalt dan ook weer uit naar de gasten. 
 
Ik moet eerlijk toegeven dat ik er tegenop zag dat we met meerdere mensen aan dezelfde teppanyaki tafel zouden zitten. Dit etentje was voor onze jubileum en de verjaardag van mijn partner te vieren, dus een intieme sfeer is dan wel prettig en ik was bang dat dit er niet zou komen door de andere gasten. Gelukkig hadden we zeer prettige mensen aan onze tafel en bemoeide zij zich niet met onze gesprekken. Af en toe was er wel gezamenlijk contact en konden we even lachen, maar ieder had toch zijn eigen ruimte.
 
De menukaart van Kobe is heel specifiek en boven ons standaard budget voor uit te gaan eten. Speciale gelegenheden vragen echter ook om speciale vieringen. Ik betaal graag iets meer voor een goed restaurant.
 
Mijn partner en ik eten wel sushi, maar vinden het niet geweldig. We hebben gekozen voor het Tori menu, een 5-gangenmenu voor € 49,00 p.p. Als starter krijg je gemarineerde en licht gefrituurde vis met Namban (zoetzuur) saus. In ons geval was het een mix van tonijn en zalm. Ondanks dat de vis licht gefrituurd is geworden, wordt deze koud geserveerd. Dit verraste ons even, maar het gerecht was heerlijk vers en vol van smaak. 
 
Voor ik verder ga met het menu, even een tip tussendoor. Heb je net als mij nog nooit soja bonen gegeten? Let dan op dat je deze niet in hun geheel in je mond duwt. Met de eerste kauw werd mij al pijnlijk duidelijk dat ik iets fout had gedaan en helaas had ik geen zakdoek bij me en wou ik niet in het servetje spugen. Met pijn en moeite enkele minuten verder gekauwd en het geheel doorgeslikt. De bedoeling is dus dat je de boontjes uit de schil duwt en dan opeet. Nu ik het zo typ klinkt het zo logisch, maar op dat moment ging er even iets mis. We hebben er in ieder geval goed om kunnen lachen.
 
Het volgende gerecht was de miso soep. Mijn partner en ik hebben deze al eens eerder in een Japans restaurant geproefd en waren beiden niet te spreken over de smaak. Dit was dan ook het enige gerecht waar we ons minder op verheugde. Nu weten we dat het vorig restaurant niet weet hoe ze miso soep moeten maken. De soep van Kobe was heerlijk. De smaak van de miso was niet overheersend en de soep smaakte meer als een luxe groentebouillon. 
 
Na de soep kwam de chef de teppanyaki klaarmaken voor gebruik. Het is ontzettend interessant om te zien hoe de chef met groot gemak de gerechten klaar maakt. Hij maakte er een ware show van. 
 
We gaan verder met de malse kip geserveerd met gegrilde groente en een soja uien saus. Daarnaast krijg je een frisse salade en 3 sauzen. De extra sauzen waren voor ons niet nodig, want de kip met de soja uien saus was al lekker genoeg. De gegrilde groenten waren als ik het goed heb geproefd kabocha (Japanse groene pompoen), lotuswortel en lauki. De frisse salade bestond uit gemixte bladsla, flinterdun gesneden radijs en een fris zoete dressing. 
 
Dan de knaller van dit gerecht, de kip. Een ruime hoeveelheid kip die heerlijk mals bereid is en vol van smaak. Wat een geweldige smaken! 
 
Als hoofdgerecht heb je keuze tussen garnalen of ossenhaas. Ik ben gegaan voor de garnalen met boter-soja saus geserveerd met gegrilde groente van het seizoen. Hierbij krijg je ook nog een bak met rijst wat werkelijk de lekkerste rijst is die ik ooit heb gegeten. De rijst is zo smeuïg door de saus en de boter die op het einde wordt toegevoegd dat het lijkt op risotto met een Aziatische smaak. Er wordt met een ei een omelet gemaakt en deze wordt ook weer klein gesneden en in de rijst gedaan samen met dun gesneden reepjes beef. 
 
Mijn partner is gegaan voor de ossenhaas geserveerd met Japanse paddenstoelen en groente van het seizoen. De Japanse paddenstoelen waren althans niet aanwezig. We hebben er niet meer voor gevraagd, omdat we het ook niet hebben gemist. De overige groenten waren taugé, wortel en bladsla. De ossenhaas is medium gevraagd en vervolgens ook perfect medium gebakken. De sauzen waren hierbij ook niet nodig, want de ossenhaas is op zichzelf zo mals en smaakvol dat het zonde zou zijn om er een extra saus op te doen. 
 
Het dessert was Japans ijs. Dit bestond uit Matcha (groene thee) ijs met slagroom, wafel, divers fruit en een stuk chocoladecake. Ik had stiekem mochi verwacht en gehoopt, maar dit dessert was ook heel lekker. Om de sfeer romantisch te houden heb ik zelfs mijn dessert gedeeld en geloof mij dat is heel wat! Door het kletsen met de gastvrouw is ze te weten gekomen wat we deze dag vierden en heeft ze voor wat klein vuurwerk bij ons dessert gezorgd. 
 
Met drinken erbij zijn we met ons tweeën € 110,00 kwijt geraakt, wat mij enorm is meegevallen gezien de mogelijkheden en de hoeveelheden die Kobe bied.  Het eten lijkt /is veel en we waren ook voldaan, maar het fijne aan de Japanse keuken is dat je je niet slecht voelt na zo’n grote maaltijd. Zo’n fantastische ervaring is natuurlijk heerlijk, maar de lat voor Japans eten wordt zo een stuk  hoger gelegd. In 2018 gaan we na vele jaren hopen eindelijk naar Japan en deze avond heeft ons nog enthousiaster gemaakt voor alle lekkernijen die we daar gaan proberen. 
 
 
Foto’s van andere bezoeken aan Kobe
 

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken