Voor levensgenieters

Kasteel Elsloo

 

Bij dit historierijk kasteel kun je veelzijdig genieten, klik hier om meer te lezen over de rijke geschiedenis of lees deze blog verder voor mijn hedendaagse ervaring en de mogelijkheden van Kasteel Elsloo. 

De menukaart
Kasteel Elsloo hanteert een gevarieerde Franse kaart die onderscheiden is door Michelin met een Bib Gourmand. 

In het verleden heb ik meerdere malen een diner genoten bij Kasteel Elsloo, maar deze ervaringen vind ik te lang terug om te beschrijven. Als er in de toekomst weer een diner zal zijn komt dit uiteraard in een aparte blog ter sprake. Voor nu alleen mijn laatste ervaring met een lunch op het sfeervolle terras.

 

Mijn partner heeft gekozen voor de Club Sandwich belegd met gegrilde kip, bacon, ijsbergsla, tomaat, komkommer en mayonaise. De natuurlijke smaken van de ingrediënten komen goed naar boven door de sandwich simpel te houden. De mals gebraden kip is niet gekruid, zodat de bacon zijn werk kan doen en de smaak verhoogd. De romige mayonaise in combinatie met de verse groenten maakt het gerecht fris. 

Van de Club Sandwich in zijn geheel hadden wij wel meer verwacht in vergelijking met de andere gerechten van Kasteel Elsloo. Een kleine seizoenssalade, glaasje bouillon of iets vergelijkbaars zou geholpen hebben de prijs-kwaliteit te verhogen.

 

Met de zon brandend op mijn gezicht ging mijn keuze al snel naar een verfrissend gerecht, een Dame Blanche. De Dame Blanche van Kasteel Elsloo is prachtig opgemaakt en ziet er uit als een klein schilderij. De slagroom is luchtig en vol van smaak. De harde stukken chocolade en harde koek zorgen voor een bite in het gerecht. De verschillende structuren zijn prettig en maken het een creatief gerecht. 

Het mooiste van alles is een groot gevuld vaasje met warme chocoladesaus. De kleur van de chocoladesaus laat je denken dat dit melkchocolade is, maar de saus heeft een cacao rijke smaak. De gebruikte chocolade is duidelijk puurder dan de standaard chocoladesaus. Deze rijke smaak valt goed in combinatie met het licht zoete vanille ijs. 

Andere mogelijkheden
Behalve dineren biedt Kasteel Elsloo nog meer mogelijkheden zoals:

Klik op de desbetreffende mogelijkheid voor meer informatie. 

 

De kosten
€ 10,50 Club Sandwich
€ 8,50 Dame Blanche
€ 2,75 Ice Tea Green

Website Kasteel Elsloo

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken