Kaishu

Wie in Maastricht verder in de Japanse keuken wil duiken, en dan bedoelen wij verder dan in menig Sushi en Grill restaurant mogelijk is, kan je naast restaurant Kobe terecht bij Kaishu. 

De menukaart
Kaishu heeft een volledig Japanse kaart met gerechten als sushi, sashimi, miso soep, ramen en yakitori. 

Wij hebben ons uitgeleefd en 4 gerechten besteld, echter adviseer ik om met normale eetlust maximaal 3 gerechten te bestellen. 

Om op te warmen beginnen we met de Beef Ramen. Ramen is Japanse noedelsoep. De bouillon is rustig van smaak met daarin knapperige gestoomde groenten en 2 royale stukken vlees.

Daarnaast kiezen we gebakken rijst met ui, wortel, lente-ui, ei en varkensvlees. Ook hierbij zijn de smaken individueel merkbaar en is het gerecht over het geheel rustig te noemen in smaak. 

 

Wat voor ons absoluut niet mag ontbreken tijdens een Japanse maaltijd, of een zaterdagavond op de bank, is Gyoza. Gyoza zijn gevulde deegpakketjes die eerst gebakken en naderhand gestoomd worden. Deze waren aan de onderzijde knapperig en gevuld met een vaste kip en groenten mix. 

Uiteraard hebben we ook een sushi geprobeerd, namelijk de Caterpillar roll. Deze sushi roll wordt gemaakt met een tempura garnaal, avocado en mayonaise. Fris, knapperig, romig en hartig wisselen elkaar af in 1 hap, een prima sushi rol.

Kaishu heeft mooie Japanse elementen verwerkt in het restaurant zoals de chabudai eettafels, teppanyaki grill en sakura versieringen. Als liefhebber van de Japanse cultuur viel mij wel op dat de eetstokjes verticaal worden aangeboden.

Om de ervaring compleet te maken zou ik adviseren deze horizontaal aan te bieden.

De kosten
€ 13,50 Caterpillar roll
€ 9,50 Beef Ramen
€ 5,50 Gyoza
€ 5,00 Fried Rice with Pork
€ 2,40 Lipton Ice Tea

 

Website Kaishu

 

Foto’s van andere bezoeken aan Het Slimme Schaap

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken