Voor levensgenieters

Jolie’s

Een gebroken hart op weg naar herstel. ‘t Hartje van Geleen is sinds mei 2018 overgenomen door Jolie’s, een restaurant met als concept “sharing is caring”. Kies een voorgestelde plank of stel je eigen plank samen, er is genoeg keuze.

Mijn partner heeft gekozen voor het Vis en Vlees Plankje voor € 21,75. Hierbij krijg je kip kerrie, saté, hamburger, inktvisringen, garnalen, biefstuk, frites en groenten. 

De kip kerrie heeft een pikante sterke kerrie smaak. De structuur van de saus was vloeibaar, maar niet te dun. De mals gebakken kip met een krokante korst is goed bereid. 

De satésaus smaakt vergelijkbaar met vloeibare pindakaas, een sterke niet overheersende pindasmaak. Het vlees was mals en de portie was rijkelijk. De kroepoek, gebakken uitjes en atjar maken het gerecht compleet. Dan over naar de kleine bom, het hamburgertje. Een goede samenstelling van ingrediënten waarbij fris en hartig goed worden afgewisseld. In kwaliteit een van de toppers die ik de laatste tijd heb geproefd. 

Dan een perfecte snack voor bij een drankje op een zwoele zomeravond, calamaris. De ringen zijn knapperig en medium dik. De aioli die daarbij komt is relatief rustig en complimenteert de calamaris. Ook de gegrilde gamba’s in knoflookmarinade zijn een aanrader, sappig en knapperig. 

De biefstukspies was oké, maar dat zegt vanuit mij niet veel, want biefstuk is niet mijn soort vlees. De biefstuk is puur van smaak door weinig (geen?) gebruik van kruiden en geen additioneel sausje. De frites zijn duidelijk zelfgemaakt en dat waardeer ik altijd. De structuur en smaak zijn dan gewoon een stuk hoger van kwaliteit. 

De warme groentenmix is in bouillion gekookt en sappig. Als laatste een frisse salade met een zoete dressing, vers en fijn om de smaken af te wisselen.

Ik heb de gerechten op mijn plank zelf gemixt en ben uitgekomen op € 18,00. Hierbij heb ik de calamaris en de burger gekozen met daarnaast brood met kruidenboter en kip bacon. De kip was gevuld met pesto en omwikkeld met bacon. Dit gerecht is iets droger, maar dat past dan ook wel bij de combinatie. Smaak was goed in balans.

Het komt niet vaak voor, maar bij Jolie’s krijg je tenminste royaal brood met kruidenboter. Hoe vaak je wel niet te weinig brood of te weinig kruidenboter krijgt, zo vervelend. De 9 heerlijke knapperige broodjes met de pot zelfgemaakte kruidenboter heb ik net niet kunnen opeten. De kruidenboter is zo smeuïg en romig van smaak, gewoon hoe de smaak en structuur hoort te zijn. 

 

Website Jolie’s

Foto’s van andere bezoeken aan Jolie’s

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken