Het Slimme Schaap

Meerdere keren naar hetzelfde restaurant in een korte tijd doen wij niet vaak. Gemakzucht, nieuwsgierigheid en goede ervaringen heeft ons de afgelopen maand 3x naar Het Slimme Schaap in Elsloo getrokken.

De menukaart

Een kleine kaart met een groot bereik, want ALLE gerechten bij Het Slimme Schaap zijn ook veganistisch te krijgen. Wij zijn vleesliefhebbers, maar zijn enkele jaren terug gaan minderen in onze vleesconsumptie. Zelf ben ik geen grote groenteliefhebber en vind ik het vaak lastig om een vegetarisch/veganistisch gerecht te bestellen, omdat mijn smaak voor groente beperkt is. Juist daarom is het mooi dat hier bekende vleesgerechten naar een veganistische versie zijn gebracht.

Voor de mensen die het veganistische niet gewend zijn wil ik het volgende overbrengen. Wanneer je een veganistisch gerecht besteld die de naam heeft van een vleesgerecht (zoals goulash), verwacht niet dat je een identiek gerecht krijgt. Dat is niet realistisch. Iemand die eerst vlees heeft gegeten en al jaren veganistisch eet zal zo’n gerecht wel op “goulash” vinden lijken, maar iemand die nu nog vlees eet absoluut niet. Zie daarom de gerechten als een gerecht op zich en beoordeel deze ook daarop.

We beginnen met de borrelplank. Deze bestaat uit nacho’s, gefrituurde snackmix, salade, zoete aardappelfrietjes, diverse dips waaronder hummes, olijven, vers brood en soepstengels. Wij hebben deze gegeten als lunch en het is een plank die goed in balans is tussen vettig en gezond.

De Hongaarse Herder is Hongaarse goulash met frietjes (gewone of zoete aardappel) of brood.  Het vlees is heel zacht en heeft een rijke smaakvolle saus.

Daarnaast heb je ook de vegan versie, De Onschuldige Wolf. Ik moet weer lachen om de benamingen nu ik zie hier typ, zo’n leuk tintje als er originele namen worden gebruikt voor gerechten. De vegan versie is uiteraard anders in structuur en smaak. Bij deze goulash versie is de saus lichter en iets zoeter van smaak. Ik vond het vooral leuk om beide versies te kunnen proberen en ze waren ook beiden smakelijk, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik de vleesversie lekkerder vond.

Een Gegeven Schaap Niet In De Bek Kijken is de naam voor een gebakplankje met 5 verschillende huisgemaakte gebakjes. De gebakjes wisselen en je kunt deze ook apart in grote versie uit de vitrine bestellen. Het fijne aan deze plank is dat je van alles kunt proeven en de smaak niet snel zat bent, gezien gebakjes toch vaak machtig zijn.

Ook heel lekker is de ijssalon van Het Slimme Schaap. Hier gaan wij 2-wekelijks naartoe en laatst hebben we gekozen voor de ijstapas. Je kunt hier ook je eigen ijscoupe samenstellen, op de website staan de smaken.

We hebben nog meer gerechten geproefd, zowel vleesversie als veganistisch en wat bij elk gerecht sterk naar voren komt is de aandacht die de gerechten krijgen. Het is duidelijk proefbaar dat dit huisgemaakte gerechten zijn.

Behalve het goede eten, vriendelijk personeel en vrolijke inrichting ben ik ook heel blij te zien dat Het Slimme Schaap zo kindvriendelijk is. Met kinderstoelen, een speelhoekje, kinderkaart en verschoonmogelijkheid is deze plek heel geschikt voor gezinnen met kleine kinderen.

Wat ik ook even wil benoemen is dat er tijdens de grootste stortbui van het jaar wij hier werden ontvangen met de handdoeken in de aanslag. Dit laat ook zien hoe attent er met klanten wordt omgegaan.

 

De kosten

€ 12,50 Borrelplank

€ 10,95 De Hongaarse Herder (goulash)

€ 10,95 De Onschuldige Wolf (vegan goulash)

€ 7,50 Ijstapas

€ 5,00 Een Gegeven Schaap Niet In De Bek Kijken (gebakplankje)

€ 2,30 Fanta Cassis

€ 2,30 Coca Cola

 

Website Het Slimme Schaap

 

Foto’s van andere bezoeken aan Het Slimme Schaap

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken