Voor levensgenieters

Glanamundo Wereldfestival 2017

Buiten de jaarlijkse kermis is het altijd vrij rustig in het centrum van Geleen. Dit jaar heeft op zondag 16 juli de eerste editie plaatsgevonden van Glanamundo Wereldfestival en met iets meer dan 5000 bezoekers mag dit evenement een groot succes worden genoemd.

Glanamundo bestond uit live muziek, 16 foodtrucks met wereldgerechten, kraampjes op de wereldmarkt en straatartiesten. Voor de kleintjes was er het grootste springkussen ter wereld genaamd World Tour met maar liefst 840 vierkante meter oppervlakte.
 
De dag begon bewolkt, maar met een aangename temperatuur en af en toe een zonnestraal. Het centrum was deze zondag bijna onherkenbaar. De terrassen zaten vol, de winkels waren open, de muziek galmde door het centrum en jong en oud had zichtbaar plezier. Deze sfeer is lang gemist in Geleen.

Dit jaar zijn we op meerdere foodtruck festivals geweest en enkele foodtrucks kwamen ons bekend voor. De foodtrucks waren in een cirkel opgezet met in het midden meer dan genoeg zitplaats waar bekenden en onbekenden elkaar ontmoeten. De prijzen op een festival zijn altijd duurder dan de gerechten waard zijn, dit is ook altijd zo in pretparken, bioscopen etc. Wat ik dan wel verwacht is dat de kwaliteit van het eten goed is. 
 
Ik heb bij Glanamundo 3 gerechten geprobeerd. Het eerste gerecht was risotto met scampi’s en venkel. Dit gerecht viel bij mij niet in de smaak. Allereerst was de hoeveelheid nogal karig, het gerecht was te waterig en de venkel was overheersend. Jammer van mijn €7,50.
 
De tweede foodtruck die we hebben geprobeerd was O’tenti’C Italian Street food en gelukkig heeft deze truck mijn vertrouwen in Italiaanse foodtrucks weer hersteld. We hebben hier een stuk salami pizza en bruschetta besteld. De pizza had een ciabatta bodem met daarop een rijkelijke hoeveelheid tomatensaus, kaas en 2 plakken salami. Lekker heet en goed op smaak. 

Van de bruschetta kreeg ik 3 halve broodjes. 1 met een paprika pesto, rucola, pijnboompitten en zwarte balsamico. De 2 andere broodjes waren met kleine blokjes roma tomaat, basilicum, olijfolie, rucola, pijnboompitten en zwarte balsamico. De pizza was € 5,00 en de bruschetta € 6,50. Dit zijn acceptabele foodtruck prijzen voor goed bereide gerechten.

Glanamundo Wereldfestival was gevarieerd, gezellig en goed georganiseerd. Als dit festival een tweede editie krijgt raad ik zeker aan om dit vast te zetten in je agenda.

 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken