Voor levensgenieters

Gerardushoeve

Op 8 mei 2017 heeft de Gerardushoeve in Epen de titel “het populairste terras van Limburg” gekregen. Een titel schept verwachtingen en we gingen hier dan ook met hoge verwachtingen een terrasje pikken.

De Gerardushoeve maakt gebruik van streekproducten en biedt ook streekgerechten aan. Op hun website is te lezen dat elk product in de regio wordt geoogst. Van de wijnen, groenten en vruchten tot het vlees en vis.

De locatie is prachtig gelegen met panorama uitzicht op de nabijgelegen heuvels, bossen en weilanden. Dit brengt een rustige sfeer met zich mee, echter had ik wat achtergrondmuziek ook graag gehoord. Het kan zijn dat er wel degelijk muziek aan stond, maar gezien het volle terras kan dit niet hoorbaar zijn geweest. 

Dan nog een klein aandachtspunt wat betreft de parkeerplaats. Er zijn geen motorparkeerplekken en de parkeerplaats bestaat geheel uit kiezelsteentjes. Het is erg lastig een motor van 220 kilo tegen te houden wanneer je wegschuift door de kiezelsteentjes. Uit een veiligheidsoogpunt zou hier een keer naar een alternatief gekeken kunnen worden, bijvoorbeeld motorparkeerplekken die betegeld zijn.  

Op een zonnige zomerse zondag om 14.00 uur is het natuurlijk te verwachten dat een terras vol zit. Na 10 minuutjes wachten ging een koppel weg en konden wij plaatsnemen. Er zijn de nodige medewerkers beschikbaar voor de bediening en we konden onze drankbestelling snel doorgeven, deze trend heeft zich helaas niet voortgezet. Bij de bestelling van het drinken hebben we de eerste maal aangegeven dat we graag wouden eten en interesse hadden in de kaart. Na iets langer dan 5 minuten kregen we ons drinken, maar geen kaart. 20 minuten verder en na nog 2 maal vragen kregen we dan eindelijk de kaart. Na onze bestelling hebben we een 20 minuten mogen wachten op ons eten. In totaal hebben we 50 minuten daar gezeten voor we ons eten kregen. Aan de ene kant begrijpelijk vanwege de drukte die heerste, aan de andere kant was er genoeg personeel beschikbaar die op dat moment de situatie even niet onder controle hadden. Dit is echter ook te wijten aan bezoekers die zich ongevraagd bij tafeltjes gingen zitten waar duidelijk een bordje met “gereserveerd” op stond. Geen ideale situatie dus en met honger voelde die 50 minuten erg lang.

De dag voor dit bezoek ben ik bij Food Truck Festival Trek geweest en ik wou dan ook een iets gezonder gerecht nemen. Uiteindelijk uitgekomen bij een kippenpasteitje. De ragout was goed gevuld met kip en had een lekkere, niet te zoutige, smaak. De ragout werd geserveerd met een frisse gemengde salade. Voor een bedrag van 8,75 een prima gerecht.

Mijn partner ging voor de 100% Limburg Hamburger, een rosé gebakken Limburgse Limousinburger met gebakken Limburgs krulvarkenspek, uien, belegen kaas uit Reijmerstok, Belgische frietjes en hangopmayonaise. Het vlees had een rijke smaak en mooi rosé gebakken zoals de menukaart aangeeft. De hangopmayonaise in combinatie met de Belgische frieten waren lekker.

Ons bezoek aan De Gerardushoeve heeft gemixte gevoelens achtergelaten. De locatie is prachtig, het eten was van goede kwaliteit voor een redelijke prijs, het personeel was vriendelijk, echter ongeorganiseerd op dat moment. Ik stel een toekomstig bezoek niet uit, echter had ik van “het populairste terras van Limburg” een betere ervaring verwacht.

 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken