Voor levensgenieters

Gastrobar 1677

In het voorjaar van 2018 is er op de Markt in Sittard een nieuwe horecazaak geopend, Gastrobar 1677. Het jaartal 1677 komt vanuit het rampjaar 1677 in Sittard.

Gastrobar 1677 heeft een open inrichting binnen en een mooi ruim terras buiten. Er hangt een rustige sfeer door het juiste gebruik van decoratie en hier geldt zeker de uitspraak less is more. Dit komt ook weer terug in de kleine kaart met niet alledaagse gerechten. Onbekende combinaties interesseren mij, maar ik ben altijd huiverig voor mijn eigen smaakpapillen. De combinaties die dit restaurant gebruikt zijn seizoensgericht en standaard gerechten worden met een twist gemaakt. 

De bruschetta zag er voor mij het minst uitdagend uit en ik was verrast door de mooie presentatie en de hoeveelheid. De smaak is fris van de tomaat, maar ook hartig zoet door de stroopachtige saus die eroverheen is gedaan. Het notige van de kaas en de groentechips maakt dit gerecht interessant. Voor de vriendelijke prijs van € 5,50 zeker een gerecht dat je moet proberen. 

Het brood met de kruidenboter hebben we erbij besteld, omdat we dachten dat we met 3 bruschetta’s p.p. niet genoeg zouden hebben. Dit was niet nodig geweest, maar toch ook een fijne afwisseling. Het brood was meer dan voldoende en de kruidenboter was net genoeg. Ik ben dan wel een persoon die graag een fikse laag kruidenboter smeert. De kruidenboter was krachtig van smaak, romig van structuur en makkelijk smeerbaar. Voor een eerlijke prijs van € 3,50 een goede aanvulling bij een ander gerecht of bij een lekker drankje.

Met een prettige service, vriendelijke prijzen, interessante combinaties is de Gastrobar 1677 een aanvulling op de markt van Sittard.

Facebook pagina Gastrobar 1677

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken