Voor levensgenieters

Foodstock 2017

Op het voormalig terrein van het Maaslandziekenhuis in Sittard wordt dit jaar op 7,8 en 9 juli food festival Foodstock gehouden. 

Een heel weekend genieten van lekkernijen komend van 28 diverse foodtrucks en sfeervolle muziek door diverse artiesten. 

Het terrein op het Maaslandpark is overzichtelijk ingedeeld met genoeg zitplekken en ruimte voor te lopen. Foodstock maakt gebruik van een bonnensysteem. Elke bon kost € 2,50 en een gemiddeld gerecht kost 3 bonnen. Om een beetje inzicht te krijgen in het aantal bonnen die we nodig hebben, zijn we eerst een rondje gaan lopen. 

We waren met een groep van 4 personen en als je het niet erg vindt om te delen, kun je de nodige gerechten samen proberen. Zo krijg je het meeste waar voor je geld, want eerlijk gezegd vind ik de prijzen aan de hoge kant. Afgelopen maand ben ik naar Zitterd Op ‘t Menu geweest en daar stond foodtruck Alfredo’s waar ik de El Rey heb besteld voor € 7,50.  Alfredo’s staat ook op Foodstock en nu moet je 5 bonnen, oftewel € 12,50 voor exact hetzelfde gerecht betalen. Ik begrijp dat de organisatiekosten misschien anders kunnen liggen, maar dit vind ik toch wel een groot verschil.

Wanneer je net als wij naar meerdere foodfestivals gaat kom je wel eens dezelfde foodtrucks tegen. Toch zag ik hier de nodige nieuwe trucks die mijn enthousiasme aanwakkerde. Het gerecht dat ik nog nooit heb geproefd was Kürtőskalács oftewel Chimney Cakes. Een zoet gerecht uit Transsylvanië waarbij deeg om een koker langzaam wordt opgewarmd boven smeulend houtskool. 

Je kunt deze cakes met meerdere toppings bestellen en wij zijn gegaan voor de Chimney met kaneel. Voor mij werkelijk het lekkerste gerecht van Foodstock. Het gerecht is warm en knapperig van de buitenkant, maar ook zacht van de binnenkant. Wat dit gerecht nog lekkerder had kunnen maken was wat vanille ijs of custard. 

 

Ook een interessante kraam is Roll or Bowl. Een foodtruck met gezondere opties zoals een Asian bowl gevuld met diverse groentes of een latin bowl met rijst, tomaat, mais en overige opties naar eigen smaak. Wij zijn gegaan voor de latin bowl met beef en daar betaal je 4 bonnen voor. Een goed gerecht, maar wederom erg prijzig.

Op mijn Instagram kun je meer foto’s van onze dag op Foodstock vinden. Een sfeervol festival met de nodige opties voor de foodies die er het geld voor over hebben. 

Foodstock website

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken