Food Truck Festival TREK

Food truck festivals zijn de laatste jaren steeds populairder aan het worden in Nederland, gelukkig maar! Van 18 t/m 21 mei 2017 is Food Truck Festival TREK in Maastricht en daar moest ik natuurlijk even een hapje (of 4…) gaan eten.

Deze review is van de 2017 editie. Beneden deze blog kun je ook de foto’s zien van de 2018 en 2019 editie. Hoe lastig het ook was, we zijn eerst een rondje gaan lopen om alle mogelijkheden te bekijken. Wat mij als eerste verbaasde was de omtrek van het festival. De trucks waren mooi verdeeld, waardoor er genoeg ruimte was voor bankjes en de grote hoeveelheid mensen die aanwezig waren. 

Wat mij ook opviel was de gemoedelijke sfeer van de bezoekers. Iedereen zag er vrolijk uit, er werd veel gepraat en gelachen en iedereen was gewoon relaxt. Dit zou niet vreemd moeten zijn, maar toch voelde ik vandaag dat dit niet meer zo gewoon is. Er heerst bij TREK een 60’s/70’s vibe die je even uit de dagelijkse sleur haalt.

Terug naar de vele mogelijkheden. Van Duits, Italiaans, Mexicaans, Amerikaans, naar Japans, Vietnamees, Indiaans, Surinaams en ga zo maar door. Dan zijn er ook nog diverse kraampjes met wijn, bier en frisdrank en trucks met pannekoeken, ijs, wafels, kokosmakronen, poffertjes en suikerspin. Om zoveel mogelijk te kunnen proberen hebben mijn partner en ik de gerechten gedeeld. 

We zijn begonnen met mijn keuze, namelijk de Le Baron Hotdog. Een pistolet met een hotdog en als topping bacon, cheddar cream, ijsbergsla en ketchup. 

Dit was een goed bereide hotdog. Lekker vers warm broodje, de hotdog was goed warm, de sla vers en de combinatie heerlijk. Goede start voor € 6,95. 

Dan op naar de keuze van mijn partner, de chicken noodles. Een redelijke hoeveelheid noodles goed op smaak gemaakt met soja en andere kruiden. 

Het gerecht was gevuld met kip, cherry tomaat, koriander, rode paprika, chili, gebakken uitjes en courgette. Lekkere maaltijd voor tussendoor, maar niet erg vullend. Dit kostte € 7,00.

Gelukkig was het prachtig weer en dan heb je wel zin in wat afkoeling. Wat mijn interesse al snel wekte was de cookie en cream ice cream. 

Een cookie en cream ijsje waar chocoladesaus overheen wordt gedaan samen met een schijfje aardbei en een oreo koekje. Machtig, zoet, knapperig, heerlijk. Dit ijsje kun je kopen voor € 3,00.

Na enkele uren gingen we nog even de stad van Maastricht in en hebben we 2 kokosmakronen gekocht. 1 met witte chocolade en 1 met pure chocolade. 

Kokosmakronen zijn vaak droog en hard, maar niet deze. Deze waren heerlijk warm, knapperig en smeuïg. Als je kokos lekker vindt, dan moet je deze proberen! Voor € 1,50 per stuk kun je deze kopen.

Het festival vraagt geen entree geld en je kunt hier genieten van geweldige (live) muziek, theater optredens, oude kermisklassiekers en ga zo maar door. 

De prijzen van het eten lijken dan ook aan de hoge kant, maar als je goed nadenkt over de organisatie dan kun je dit ook begrijpen. 

TREK is een festival voor jong en oud. 

Wij hebben een geweldig leuke middag beleeft en zijn er zelfs over na aan het denken om nog een bezoekje te brengen voor dit festival weer ten einde is. 

Begin jij al TREK te krijgen?

 
 
 
Foto’s van andere bezoeken aan Festival Trek

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken