Voor levensgenieters

Ernesto’s Cantina Mexicana

 
Een restaurant met gevoel in elk detail. Van de menukaart en decoratie tot het personeel en de muziek. Ernesto’s brengt je in feestelijke sferen en is een uniek Mexicaans restaurant gelegen op de markt in Sittard.
 
Ernesto’s hanteert een concept met kleine gerechtjes. Zoals ze zelf op hun website aangeven serveren ze Dutch-Mex. Daarmee geven ze aan dat het gerechten zijn uit de Mexicaanse keuken met een lichte aanpassing naar de Nederlandse smaak. Er is echter altijd een 100% authentieke Mexicaanse dag specialiteit op het menu.
 
Advies van het restaurant voor een gemiddelde eetlust is per persoon 1 voorgerecht, 2 bijgerechten, 2 hoofdgerechten en 1 nagerecht te kiezen. Voor mensen met grote eetlust zoals ik adviseer ik zelf 2 voorgerechten, 2 bijgerechten en 2 hoofdgerechten aan. Zelf kan ik het dan weer niet laten om 3 toetjes erbij te nemen. Het is allemaal zo lekker!
 
Als voorgerecht hebben we gekozen voor de inktvisringen met knoflooksaus, quesadillas en garnalen in knoflookolie. Alle 3 de voorgerechten waren heet en de inktvisringen en de quesedillas lekker knapperig. De garnalen waren heerlijk gekruid en licht pittig. Een goed begin! 
 

Als hoofdgerecht hebben we gegrilde zalmlende, vleesspies van ossenhaas, big mex, kip ernestadas besteld met als bijgerechten quinoa en frieten van zoete aardappel. Ik was vooral benieuwd naar de quinoa, omdat ik dit nog nooit eerder heb geproefd en tot mijn verbazing vind ik het heerlijk.

 
Nu hoop ik dat als ik het een keer thuis maak net zo lekker kan maken als Ernesto’s, maar dat zullen we wel zien. De frieten van zoete aardappel zijn ook een must als bijgerecht. Heet, knapperig en ontzettend lekker van smaak. De vleesspies van ossenhaas was goed bereid en puur van smaak. De big mex is een hamburger tortilla. Apart, maar had er toch meer van verwacht qua smaak. Net als de ossenhaas is de smaak erg puur en had het gerecht iets opgepept kunnen worden met wat kruiden. De kip ernestadas is een heerlijke smaakbom, waarschijnlijk door de kaas die gebruikt wordt. De zalm had geen enkel graadje, mooi zacht rose en een knapperig laagje aan de buitenkant. Perfect bereid en heerlijk van smaak. 
 
Na de nodige hartige lekkernijen op naar het nagerecht. We hebben gekozen voor chocolade mousse, kaneel-ijs met gekarameliseerde pecannoten, churro en wortelcake. Door de enthousiasme en bekijks van anderen heb ik de foto nogal haastig gemaakt, maar als je deze toetjes proeft snap je de haast. De chocolade mousse is rijk van smaak en machtig, maar de hoeveelheid is net genoeg om je tevreden te stellen.
 
Het kaneel-ijs is ook ontzettend rijk van smaak en de kleine crunchy stukjes gekarameliseerde pecannoot maakt het gerecht speciaal. De wortelcake is een kleine baksteen. Lekker warm en kruidig van smaak, maar machtig en zeer vullend. Bestel hier geen 2 van! Dan de beste voor het laatste, de warme vettige churro gedipt in chocoladesaus. Deze warme lekkernij is mijn absolute favoriet en gedipt in de koude kaneel-ijs geeft dit gerecht een combinatie waar mijn smaakpapillen heel blij van worden. 
 
Dit alles samen inclusief 2 drankjes kost € 48,70 en is elke cent waard. Als het eten alleen je niet overtuigd, dan gaan we over naar de extra’s die dit restaurant extra speciaal maken. 
 
In de weekenden na het diner gaan de tafels en stoelen aan de kant en verandert Ernesto’s in een muziekpodium. Aankomende evenementen zijn op de website te zien onder het onderdeel “programma”. Daarnaast hebben ze een nieuwsbrief waar je je voor kan aanmelden en zijn ze heel actief op diverse Social Media sites. Deze sociale toewijding aan hun klanten is niet alleen online te merken, maar ook in het restaurant. Het personeel bij Ernesto’s straalt van persoonlijkheid. Ze nemen de tijd voor je, zijn ontzettend vriendelijk en laten merken dat ze oprecht blij zijn met je aanwezigheid. 
 
 
Foto’s van andere bezoeken aan Ernesto’s

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken