Voor levensgenieters

Echt Genieten

Uit enthousiasme voor een babybezoek hebben mijn partner en ik lunch overgeslagen en geloof mij dat eindigt 9 van de 10 keren op uiteten. Op weg naar huis was het dan ook geen vraag OF we gingen uiteten maar WAAR we heen zouden gaan. Scrollend door mijn restaurant to-go lijst (heeft nog iemand die?) op zoek naar een restaurant waar we op onze terugreis konden stoppen, zijn we gestopt bij Echt genieten in Echt.
 
We hebben door de spontaniteit niet gereserveerd en binnen was er dan ook geen plek meer vrij. Op het terras was nog plek en de temperatuur was al aan het dalen, maar voor ons was dit geen probleem. De gastvrouw adviseerde ons een plek bij het raam waar de warmte het langst voelbaar zou blijven en hier hebben we dan ook plaatsgenomen. Ik heb een thee besteld waarbij je de keuze krijg uit meerdere smaken van Maastrichtse  koffiebranderij & theepakkerij Blanche Dael. Ik heb gekozen voor de Dael’s Droum thee vanwege de heerlijke fruitige geur en het zakje ziet er prachtig uit door de felle blauwe kleur van korenbloemblad. De smaak is een mix tussen fruitig en bloemig, maar er is geen specifieke smaak aan toe te kennen. Een unieke thee die ik binnenkort in mijn keukenkastje zal toevoegen. 

 

Bij Echt Genieten kun je a la carte eten of met een onbeperkt menu. Helaas kwam ik hier pas achter na ons diner. Waren wij hierop attent gemaakt hadden we voor het onbeperkt menu gekozen. 

Als voorgerecht ben ik gegaan voor de calamaris met knoflookmayo.  De calamaris was heerlijk knapperig, heet en lekker van smaak. De knoflookmayo was vrij heftig, maar dit vind ik ook lekker. 

Qua presentatie zou ik aanbevelen om een kleiner bord of een schaaltje te gebruiken, want op het oog ziet het er karig uit. De hoeveelheid is zeker niet karig en was meer dan voldoende voor de prijs van € 5,95. 

Het andere voorgerecht was de crispy chicken met huisgemaakte koolsalade en een oosterse dipsaus. De buitenlaag van de kip was lekker krokant, niet vettig en de binnenkant goed stevig. Ik ben geen fan van sojasmaak en dit was juist overheersend in de dipsaus. Voor mij geen favoriet, maar voor mijn partner juist weer wel. De koolsalade was fris en goed in proportie ten opzichte van de kip. Dit voorgerecht is te bestellen voor € 8,95. 

Na het voorgerecht bleek een plek binnen vrij te zijn gekomen en werden we gevraagd of we graag binnen wouden zitten. Het was nog niet veel afgekoeld, maar het leek ons leuk om ook binnen plaats te nemen voor de full experience. De decoratie bestaat voornamelijk uit rustige groene, blauwe en bruine tinten wat de ruimte een heel huiselijk gevoel geeft. 

Eenmaal binnen werd gevraagd of we graag het hoofdgerecht wilden krijgen of dat we nog even wilden wachten. Gulzig als we zijn mocht het hoofdgerecht al komen. De gevulde kip met mozzarella, tomaat, groene pesto, gegrilde groenten en frites klinkt eenvoudig, maar ik was positief verrast over het kunstwerk dat ik voor mijn neus kreeg. Als ik ergens een hekel aan heb is het droge kip, maar deze was goed gekookt en mals. Mijn kennis in groenten is niet zo breed en ik weet nog steeds niet welke groenten ik precies heb gegeten, maar gelukkig smaakte ze goed! Een verrassend gerecht voor €15,95.

Daarnaast hebben we gekozen voor de Kogelbiefstuk Echt Genieten. Een biefstuk met gebakken champignons, spekjes, ui, seizoensgroenten en frietjes. Normaal wordt dit gerecht met een andere huisgemaakte saus geserveerd, maar wij hebben gevraagd voor pepersaus. De pepersaus was zonder irritante peperbolletjes, lekker pikant en niet te vloeibaar. De biefstuk is medium besteld en was ook perfect gebakken. Heerlijk mals en licht gekruid. 

Mijn partner kiest als hij een dessert neemt altijd voor een fris dessert. De coupe aardbei was hiervoor perfect. Lekkere vanille ijs met luchtige aardbeienroom, een rijke hoeveelheid aan aardbeien en een goede toef slagroom. De hoeveelheden waren ook goed in verhouding. Vaak zijn coupes zo verdeeld dat wanneer je de toppings hebt opgegeten nog een hele bak ijs over blijft. Prima dessert voor € 6,95.

Wanneer ik voor een dessert kies is het meestal de meest machtige keuze. De spekkoek perensorbet klinkt al enorm interessant en leek mij dan ook de geschikte keus. De perensorbet was heel fris en puur van smaak. De frisse sorbet samen met de machtige hartige spekkoek is een perfecte combinatie en voor €5,95 een super keuze! 

De naam Echt Genieten is zeer toepasselijk bij het gevoel dat na ons bezoek is achter gebleven. Echt Genieten is knus, bereid heerlijk eten en het personeel is enorm sympathiek. Een must voor elke levensgenieter. 

 

Website Echt Genieten

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken