Voor levensgenieters

Down Under

Afgelopen week mijn 2e ervaring opgedaan bij Australisch restaurant Down Under gelegen op de markt in Sittard.

Bij het opnemen van ons drinken werd gevraagd of we graag stokbrood met kruidenboter vooraf wilde. We hadden echter gedacht dat het “stokbrood” iets kleiner van formaat zou zijn.

Zeker blij met de gastvrijheid en heerlijk vers brood met kruidenboter, maar erg heftig als voorgerecht. Hier werd een kleine vergoeding van € 2,95  voor gevraagd. 

Om eens wat anders te proberen dan Ice Tea hebben we Bundaberg Brew pink grapefruit drank besteld. Bundaberg is een plek in Queensland Australië en het bedrijf Bundaberg Brew is in 1960 opgericht en heeft inmiddels een groot assortiment aan speciale dranken. De pink grapefruit heeft veel koolzuur en smaakt heerlijk zoet. Ik vond de smaak in de buurt komen van de Fanta Exotic en de Fanta Pomelo. 

Enkele tijd geleden heb ik een artikel gelezen op internet dat de meeste chefs het frustrerend vinden dat mensen een steak of ander vlees doorbakken bestellen. Of dit een echt onderzoek is geweest weet ik niet, maar het heeft mij toch aan het denken gezet. Mijn persoonlijke smaak is echter om vlees doorbakken te eten, maar dat puur vanwege het zicht van rose vlees. Om toch eens wat anders te proberen heb ik een medium gegrilde steak besteld met pepersaus. 

Twee mooie stukken steak worden geserveerd met frites, groentes en een rijkelijke hoeveelheid pepersaus. De saus is hartig en sterk van smaak. De smaak vond ik lekker, maar ik geef toch de voorkeur aan romige pepersaus die iets dikker van structuur is. Dan de steak. Mijn eerste gedachte was dat ik het erg rauw vond uitzien, maar daar moest ik gewoon even overheen. De smaak was heel puur en met de pepersaus heel verfijnd. Alhoewel een medium gebakken steak makkelijker te eten is dan doorbakken, weet ik nu dat ik toch bij doorbakken vlees blijf. Ik geniet daar toch meer van, maar desondanks een lekker gerecht voor € 19,50. 

Mijn partner heeft de 1KG(!!) huisgemarineerde ribs gekozen. Op de foto is nog 1 hele rij ribs verstopt. Bij de ribs krijg je een frisse salade, 3 sauzen, frites en een doekje voor de vettige handjes. De ribs hebben een licht zoet-zuur gemarineerde smaak en zijn zo ontzettend mals dat je het vlees zonder moeite van het bot af krijgt. Voor €18,50 is dit een prijs-kwaliteit waardig gerecht. 

Een steak en ribs zijn nogal aan de veilige kant, maar ben je altijd al benieuwd geweest naar een spannender stukje vlees dan kun je bij Down Under ook kiezen voor de struisvogel steak of de gebakken krokodil. Hoe dan ook zul je een smakelijke avond tegemoet gaan.

Website Down Under

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken