De Aetzaak

De Aetzaak is het laatste restaurant waar wij zijn gaan uiteten voor de lockdown. De opening morgen 1 juni 2020 voelt als een feestje en daar past deze review goed bij.

De menukaart

De menukaart van De Aetzaak is een mix van Limburgs & Zuid-Amerikaanse houtskool BBQ met gerechten als burgers, spareribs, steaks, zalm, saté en zuurvlees.

Ook vegetarische opties zijn verkrijgbaar en er wordt uitsluitend met biologisch en scharrelvlees gewerkt. De Aetzaak heeft de menukaart aangepast na de Corona sluiting en de gerechten en prijzen kunnen daardoor afwijken van deze review.

We bestellen 2 mixplanken, allereerst het barbecue plenkske, een rijkelijk gevulde plank met vlees en vis uit de BBQ. Truffel croquetjes, kaas/rucola croquetjes, serranoham en knoflookbrood met huisgemaakte kruidenboter. Daarnaast de Zuid-Amerikaanse plank, een plank met 2 mini burgers waaronder de “holy guacamoly’.

En dan ook nog steak Picanha met chimmi churri, carne asada met 2 mais tortilla’s, knapperige verse knoflook scampi’s en spareribs met marinade naar keus. Zoete aardappelfrites i.p.v. normale frites voor een meerprijs.

Als extra supplement heb ik een maiskolf gekozen. deze wordt ingesmeerd met huisgemaakte kruidenboter, getopt met parmezaanse kaas en peterselie. Eindelijk eens een restaurant die meer moeite steekt in de bereiding van een maiskolf, zeer gewaardeerd!

Onze keuzes vormen een royaal hoofdgerecht en het is gelukt met 2 personen en grote honger om dit op te krijgen. De smaakervaring is heel divers en elk gerecht heeft een duidelijk eigen smaak.

Vaker in houtskool BBQ restaurants kan elk stuk vlees hetzelfde proeven, maar dat is niet het geval bij De Aetzaak. De huisgemaakte marinades en sauzen complimenteren de gerechten, je proeft de passie in het eten.

Als toetje ben ik gegaan voor het chocolade taartje uit de BBQ. Knapperig van buiten en gesmolten chocolade van binnen. Geserveerd met een bol witte chocolade ijs en een frisse coulis, dit is een vrij dikke saus die gemaakt is van gepureerd voedsel en in dit geval van frambozen.

Mijn partner heeft de blondie gekozen waarbij je een warme walnoten met hazelnoten en witte chocolade soort van smeuïge boterkoek krijgt geserveerd met een bol witte chocolade ijs en een toef slagroom.

We zijn hier gaan eten op de 1e verjaardag van ons zoontje en hebben dit niet vooraf gemeld. We hebben voor ons zoontje gezongen en toen de eigenaresse dit hoorde kwam ze ballonnen ophangen, heel lief!

 

De kosten

18,50 Barbecue Plenkske

54,50 Zuid-Amerikaanse plank

3,50 Maiskolf

7,50 Chocolade taartje uit de BBQ

7,50 Blondie

5,00 Nojito

2,50 Fusetea Green

4,20 La Chouffe

 

Facebook De Aetzaak

 

Foto’s van andere bezoeken aan De Aetzaak.

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken