Voor levensgenieters

ConCon

Hoe mediterraans restaurant Concon voor mij verborgen is gebleven blijft vreemd, maar wat ben ik blij dat wij hier afgelopen week zijn gaan dineren. 

ConCon heeft een stijlvol en casual chique inrichting, modern en strak met sfeervolle tinten. De ober is vlug bij ons met de kaart en geeft aan wat de dag gerechten zijn. 

 

De risotto van de dag was de pompoenrisotto, eindelijk eens een risotto zonder champignons. De rest van de kaart heb ik dan ook niet eens bekeken. De risotto van de dag kost € 18,00. Een goede risotto heb je wanneer de structuur al dente is, beetgaar maar niet overkookt gaar. De rijst moet rijk van smaak zijn zonder te machtig te worden en de ingrediënten moeten allen individueel van elkaar te proeven zijn en elkaar complimenteren. 

De smeuïge risotto van ConCon bezit al deze componenten door het combineren van pompoen met rucola en Parmezaanse kaas. 

Mijn partner heeft gekozen voor de vangst van de dag van € 20,50, deze keer kabeljauw. De kabeljauw wordt gecombineerd met bimi, pompoenstukjes, paprika en ui. De zachte kabeljauw is gebakken met een knapperige bovenlaag. De natuurlijke smaak wordt goed gekoppeld met de gebruikte kruiden. Wil je hier frieten met mayonaise bij, dan wordt er een meerprijs van € 3,50 gerekend. Voor ons was dit niet nodig, het gerecht zoals het gemaakt is was voldoende. 

Bij de kabeljauw werd als bier Ne Veurvechter aanbeveelt. Een zwaar blond bier gebrouwen in Gent. Ne Veurvechter heeft een mild gekarameliseerde smaak met een frisse citrus nasmaak. Voor meer informatie over dit bier, klik hier. De aanbeveling was zeer geschikt. 

Als nagerecht heb ik de peperkoekparfait gekozen voor € 8,50. Niet wetend wat ik precies erbij moest verwachten, maar het klinkt al ontzettend interessant.

Het gerecht zelf was een kunstwerk, de parfait wordt geserveerd op schijfjes gemarineerde mandarijn. Op de parfait zit slagroom en een flinterdun laagje peperkoek. De slagroom had een alcoholsmaak en zeker ben ik niet, maar ik denk dat dit Limoncello was. 

De parfait is goed gevroren geworden en de smaken waren heerlijk. De licht zoete fruitige smaak van de mandarijn met de meer kruidige smaak van de parfait en dan weer de fris zure slagroom is heel inventief. 

Niet alleen mijn nagerecht, maar ook die van mijn partner is net zo creatief. Hij heeft gekozen voor de kastanje crème brûlée voor € 8,50. Op het eerste oog zie je de crème brûlée met een bolletje vanille ijs en gekarameliseerde bananenschijfjes.

Klinkt simpel, maar de structuren en smaken perfect op elkaar afstemmen is een kunst op zich. De lauwwarme zoete crème verstopt onder een licht bitter laagje karamel smaakte op zichzelf al heerlijk. Daarbij de neutraliserende romige vanille ijs en zoete bananenschijfjes maakt het gerecht af.

Na lange tijd ben ik weer eens positief verrast geworden. De smaakcombinaties bij ConCon zijn verfijnd, de ober heeft kennis van de serveerkunde etiquette en voor een restaurant met zo’n chique uitstraling zijn de gerechten betaalbaar voor het gemiddelde huishouden. 

De culinaire hoogstand van ConCon heeft mij er dan ook van overtuigd om op hun te stemmen voor de Verkiezing Leukste Restaurant 2019

 
Website ConCon
 
Foto’s van andere bezoeken aan ConCon

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken