Voor levensgenieters

Canadian Corner

 

Als kind zijnde had ik een favoriet restaurant waar ik met mijn ouders regelmatig ging eten. Het eten vond ik lekker, je kreeg als kind een kleurplaat en er was een speciale speelhoek. Op een gegeven moment zijn we daar niet meer terug gegaan en ik heb nog wel eens een poging gedaan om het restaurant te vinden, maar tevergeefs niet gevonden. Ik was dan ook blij verrast dat ik bij binnenkomst bij de Canadian Corner in Brunssum mijn favoriete plek weer heb ontdekt.

 
De Canadian Corner is een familierestaurant dat is opgericht in 1966 en al vanaf 1982 in Brunssum is gevestigd. Met een heel huiselijk en gezellig warme inrichting door het gebruik van veel natuurtinten, is de Canadian Corner een sfeervol restaurant. Het personeel is vriendelijk en correct, maar ook heel familiair met gasten. Je voelt je alsof je bij een familielid gaat eten en dat creëert een heel ontspannen gevoel.  
 
Als voorgerecht hebben we een Canadian Corner Starter gedeeld. Een schaal met chicken wings, beer battered uienringen, knoflookolijven, knoflookbrood, kaasnuggets en gepaneerde garnalen. Van alles 4 stuks, zodat we beiden 2 stukken van alles konden pakken.

De chicken wings zijn mild pittig, lekker gemarineerd en mals. De uienringen waren knapperig en heet net als de gepaneerde garnalen. 

Het knoflookbrood was hartig en knapperig en is heerlijk om te combineren met de zoute olijven. De kaasnuggets waren gloeiend heet en hebben een volle kaas smaak met stukjes jalapeno. Hierbij kreeg je nog frisse knoflooksaus om in te dippen. Voor € 11,95 een goed begin. 

Mijn partner heeft gekozen voor een Canadian Corner Burger, dit is een hamburger met relish, ui, kaas, bacon, sla, tomaat en mayonaise. Mayonaise apart voor de frietjes kost € 1,00. Dit zagen we pas op de rekening. Het is ons niet opgevallen op de menukaart en is ons ook niet verteld, beetje jammer. Er wordt bij de hamburger niet gevraagd hoe je deze gebakken wilt hebben. We kregen een doorbakken hamburger waar onze smaak wel naartoe gaat. Wil je deze medium zul je dat even moeten aangeven. 

De hamburger was licht gekruid en had een rustige smaak, de cheddar kaas en de bacon zorgden voor een stevigere smaak. De sla en tomaat geven een frisse tint, waardoor de smaken in balans zijn. De frietjes zijn goed gebakken en de gemixte salade is fris en past er goed bij.  € 12,95.

Vergeef mijn wazige foto van mijn hoofdgerecht, de enthousiasme nam over! Ik heb gekozen voor de taco met bladerdeeg. Deze wordt geserveerd met frietjes, pittig gekruid gehakt, sla en dressing. Ik heb geen probleem ermee als eten iets is afgekoeld en daar moet je met dit gerecht rekening mee houden. Het bladerdeeg en het gehakt is heet, maar de salade en saus zijn koud. Het gerecht koelt snel af, dus goed dooreten! 

De taco is een heel hartig gerecht, maar door de frisse salade is het makkelijk om dit stevig gerecht op te eten. Het taco gehakt was voor mij mild pittig, maar mijn pittigheidsgrens is naar de Nederlandse norm, niet heel hoog dus. De prijs van €13,75 is zeker passend.

Als toetje heb ik gekozen voor de brownie met ijs. Hierbij krijg je 2 bollen vanille ijs, een toef slagroom, boterkoekje, brownie, chocoladestukjes en een kannetje warme chocoladesaus. Wanneer ik zie dat je een apart kannetje chocoladesaus krijgt voel ik me als een klein kind dat een snoepje krijgt. Vol enthousiasme ging dan ook (na de foto) de heerlijke warme chocoladesaus compleet over het gerecht heen en de restjes werden netjes met het koekje eruit geschraapt. 

De hoeveelheden zijn goed op elkaar afgestemd. Ik had deze avond de pech dat er met het bakproces van de brownie iets was mis gegaan. De bovenkant was goed van structuur en machtig van smaak, maar van het midden tot de onderkant was vast geklonterd van de suiker. Dit heb ik aangegeven en hier werd heel vriendelijk en verontschuldigend op gereageerd. Ik heb aangegeven dat ik genoeg had gegeten, het diner lekker vond en dus geen compensatie wilde voor de brownie. Toch hebben ze het dessert niet in rekening gebracht, ondanks dat dit voor mij niet nodig was. Ik kan begrijpen dat er wel eens iets mis kan gaan en op het eerste oog kon je dit ook niet zien. Dit is prima opgepakt en mijn algehele ervaring is daarmee niet minder geworden. Voor € 6,50 een machtig lekker toetje. 

Wat was jouw favoriete restaurant als kind en is dat nog steeds je favoriet? Laat het weten in een reactie! 

 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken