Voor levensgenieters

Café de Klep

De afgelopen week heb ik mogen “genieten” van de griep en heb ik geen kans gekregen om een nieuw restaurant te bezoeken. Nog steeds niet helemaal beter, heb ik mijn partner gevraagd om een gastblog te typen van een restaurantbezoek die hij een maand geleden met een vriend van hem heeft gehad bij Café de Klep in Venlo.

Achter de Kloosterkerk Domani in Venlo is Café de Klep gevestigd. Het terras van Cafe de klep ligt in een sfeervolle binnenplaats. Het terras heeft een karakteristieke sfeer met dank aan de Domani kerk. Aan 1 zijde van het terras is er zicht op een speciaal hekwerk ontworpen door kunstenaar Ger Janssen. Dit hekwerk weerspiegelt het Venloos dialect op een humoristische wijze, om hier meer over te weten te komen klik hier

Eenmaal binnen in het café kom je terecht in een authentieke taverne. Het is prachtig ingericht met warm kleurige houten meubels met speciale details daarin verwerkt. Naast de meubels is er ook gebruik gemaakt van vele klassieke decoratiestukken die je vanaf het eerste bezoek het warme gevoel geven dat je in een vertrouwde omgeving bent. 

Bij aankomst in het café was het terras al goed gevuld, wat natuurlijk al een goed teken geeft. Al snel werden we geholpen voor iets te drinken en konden we de menukaart in ontvangst nemen. De kleine kaart geeft je de nodige keuze om bourgondisch te genieten.  Na veel piekeren zijn we op de Klepplank XL uitgekomen, natuurlijk de (té) grootste keuze op de kaart.

De Klepplank XL is een enorme houten plank belegd met vers oer brood, roggebrood, gehaktbrood, tonijnsalade, gemarineerde olijven, roomkaas ala Marij, rauwe ham met oude en jonge kaas, mosterd en knoflookmayonaise. De lekkernijen waren allen rijk van smaak en goed met elkaar te combineren. Dit is echter een plank om met meerdere mensen te delen, in plaats van een lunch voor 2 personen. 

Deze heerlijke plank hebben we gegeten onder het genot van een Venloos Paeterke Döbbel. Dit is een eigen gebrouwen huisbier die verkrijgbaar is in de variaties Döbbel en Triepel. De Döbbel heeft een fruitige geur met een hint van karamel en rood fruit. De smaak is volzacht en paste goed bij de Klepplank. 

De Klepplank XL samen met 2 Paeterkes heeft geresulteerd in een rekening van € 38,80. Een prima prijs voor de hoeveelheid en kwaliteit van het eten en drinken. 

www.cafedeklep.nl

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken