Voor levensgenieters

Burgerlijk

In de 500 meter tussen het station van Maastricht en de Sint Servaasbrug zijn de nodige speciaalzaken en restaurants te vinden. In een zijweg genaamd de Rechtstraat kun je op nummer 37 het restaurant Burgerlijk vinden. 

Burgerlijk is een druk bezocht burgerrestaurant met een bescheiden menukaart. Dit duidt voor mij op aandacht voor gerechten. Het restaurant zelf is krap ingericht en heeft een rustieke look. 

Als er homemade Ice Tea op de drankkaart staat is dit altijd mijn go-to drankje. Voor € 3,50 krijg je een royaal gevuld glas met een frisse natuurlijke smaak Ice Tea. Zeker een aanrader als je gaat voor een groter burgermenu.
Ik ben nogal saai wat betreft burger voorkeuren en heb gekozen voor de Classic Burger. De Classic Burger wordt gemaakt met Limousin rundvlees, ijsbergsla, tomaat, rode ui, cocktailsaus, mosterd en augurk. 

Ik heb gevraagd om de mosterd weg te laten en er Gouda kaas bij toe te voegen. Dit had een meerprijs van € 0,50. De classic burger zonder toevoegingen is € 8,00. Deze heb ik doorbakken besteld i.v.m. mijn zwangerschap en ondanks de bak keuze was het vlees niet te droog. 

Let op dat als je een burger besteld, dit ook alleen een burger is. Wil je een salade, gepofte aardappel, frieten en/of saus dan dien je dit apart erbij te bestellen.

Mijn partner heeft gekozen voor de Wagyu burger. De Wagyu burger bestaat uit Wagyu rundvlees gegratineerd met oude kaas, rode uiencompote, truffelmayo en ijsbergsla. Deze burger kun je bestellen voor € 12,50. De smaak van deze burger is licht zoutig met een zoet-zure tint van de uiencompote en een frisse nasmaak door de combinatie van ijsbergsla met de truffelmayo. 

Over beide burgers is hetzelfde te zeggen. De burgers zijn niet vettig, niet te droog, het vlees is mals met voldoende saus en het broodje blijft van begin tot eind knapperig in structuur ondanks de “natte” toppings. De formaat van de burgers is prettig en is goed in verhouding met de prijs/kwaliteit. 

Ondanks dat het restaurant volledig gevuld was en er mensen op een plek waren aan het wachten, straalt het personeel rust uit. De bestelling is op tijd opgenomen en ook op tijd geserveerd. Ook heb ik niet het gevoel gekregen dat we snel moesten eten en opstappen en een vriendelijke dame vroeg me zelfs naar mijn zwangerschap. Goed teamwork bij het personeel, compliment! 

Een eerste fijne ervaring bij Burgerlijk en zeker een restaurant die ik in de toekomst nog eens zal bezoeken. Waar eet jij graag een burger? Laat het weten in een reactie! 

Website Burgerlijk

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken