Bueno

Een avond spenderen met mensen waar je van houdt en samen doen wat jullie het liefste doen is een gouden recept voor geluk. Afgelopen week werden we getrakteerd op een etentje bij restaurant Bueno in Valkenburg. 

Bueno is een all-you-can-eat tapas restaurant met een locatie in Heerlen en Valkenburg. Voor € 24,95 p.p. kun je hier genieten van meer dan 60 gerechtjes. Buiten de all-you-can eat tapas is het ook mogelijk om enkele gerechten à la carte te bestellen.

De interieurkeuze van Bueno is een prettige transitie naar Spaanse sferen. Veel tapas restaurants houden ervan om veel poespas op te hangen en je te desoriënteren door het gebruik van alle kleuren van de regenboog. Bueno kiest ervoor om de kleur oranje als hoofdkleur voor hun interieur te gebruiken en daarnaast mooi passende decoratiestukken te combineren. 

Onder het genot van heerlijke cocktails (en een Ice Tea voor de BOB) zijn we onze avond begonnen. Van alle cocktails ging mijn interesse uit naar de strawberry cheesecake, want tja er zit eten in de naam! Dit is wel de meest bijzondere cocktail die ik tot nu toe heb geproefd, yogho yogho met alcohol was het eerste wat ons allen opkwam door de yoghurt liqueur die hierin is gebruikt. 

De eerste ronde bestond uit diverse koude tapas. Een frisse rauwkost salade, brood met knoflookmayonaise en divers belegde bruschetta’s waren een rustig en lekker voorgerecht. Voornamelijk de bruschetta’s vielen in de smaak. Er was de traditionele tomaten bruschetta, een tonijn bruschetta en een paprika bruschetta. Brood was lekker knapperig en het beleg was goed van hoeveelheid en smaak. 

De tweede en derde ronde bestond geheel uit warme gerechten. 

Mijn favoriete gerecht was de nacho’s. Nacho’s zijn ontzettend simpel, maar kunnen zo verschillend worden geserveerd. Bueno heeft gekozen om de nacho’s heel kazig te maken, waar ik zeker een voorstander van ben. Niet alleen zijn de nacho’s rijkelijk belegd met gesmolten cheddar kaas, maar wordt er ook gebruik gemaakt van kaaspoeder. 

De inktvisringen waren mijn 2e favoriet. Ik wil deze altijd graag zo knapperig mogelijk en vaak krijg je dan ringen die wat dunner zijn. Bueno heeft deze perfect gebakken en ik was dan ook zeker blij met de grote hoeveelheid ringen die werden geserveerd.

Dan naar mijn favoriete gang, het dessert! Voor € 4,95 kun je 3 tapas desserts uitkiezen. Laat het aan mij over om natuurlijk de meest machtige toetjes als combinatie te kiezen, de tiramisu, cheesecake met frambozensaus en de churros met Nutella! De cheesecake was zoals het moet, licht zurig en vast van structuur. De smaak was romig en sterk. 

De tiramisu was niet geheel naar mijn smaak. De cacaopoeder bovenop was veel, wat de smaak sterk en bitter maakte. De room was lekker en luchtig, maar de laag onderin was te zeer gedrenkt in de alcohol. Ik heb de onderste laag dan ook laten staan. De churros waren heerlijk warm en knapperig. Dit in combinatie met de Nutella en de slagroom was een heftige en lekkere afsluiter.

Het personeel van Bueno is jong en gedreven, voornamelijk 1 dame waar ik helaas de naam niet van weet maakte tijd voor een praatje, lach en grap. Iets wat ik zeer waardeer. De enige teleurstelling was dat we de mini hamburgers niet hebben kunnen proberen, omdat de hamburgers op waren. 

Bueno is een betaalbaar en lekker restaurant voor een gezellig dagje winkelen in Valkenburg af te sluiten.

Website Bueno

 

Andere foto’s van ons bezoek aan Bueno

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken