Voor levensgenieters

Brasserie ‘t Schip

Brasserie ‘t Schip is een standvastig restaurant gelegen op de markt in Beek met een strak moderne inrichting en een prettig zon gunstig gelegen terras.
 

Enkele weken geleden ben ik bij Brasserie ‘t Schip gaan lunchen en heb ik de lunch trio besteld. Hierbij krijg je een glaasje tomatensoep, boerenbrood met tonijnsalade, een aparte salade en boerenbrood met kroket voor € 10,50. Niet een bijzondere lunch, maar gewoon kwalitatief goed en vullend. 

Met de nodige positieve lunch ervaringen zijn we nu voor het eerst hier gaan dineren. 

Mijn partner heeft als voorgerecht de risotto met bospaddenstoelen gekozen. € 7,50. Met een grote hoeveelheid bospaddenstoelen, Parmezaanse kaas en spek valt de risotto een beetje weg. Iets meer risotto had de verdeling top gemaakt. De smaakcombinatie was wel on point. Ondanks dat er geen roomsaus bij zit heeft het gerecht een romige smaak. Je hebt dat je alle ingrediënten afzonderlijk kan proeven zonder dat iets overheerst. 


Zelf heb ik geen voorgerecht besteld. We zijn laat op de avond gaan uiteten en als zwangere vrouw van 6 maanden is het niet verstandig om te veel te eten op de late avond tenzij je graag last hebt van maagzuur.

Op naar het hoofdgerecht waarbij ik wederom ben gevallen voor de schnitzel. Natuurlijk met pepersaus en frites voor €14,95. 

De hoeveelheid saus had in verhouding met de schnitzel meer mogen zijn, maar de saus zelf was krachtig van smaak. De buitenkant van de schnitzel was hard gebakken en ik twijfel zelfs of deze niet licht gefrituurd is geworden. De schnitzel had een stevige bite. 

 

Mijn partner heeft als hoofdgerecht gekozen voor de Black Angus burger met verse guacamole, cheddar kaas, groene pepers & nacho’s voor € 15,50. De burger wordt zonder vraag doorbakken geserveerd, dit heeft onze voorkeur. In z’n geheel wordt de burger nog even gegrild wat voor een knapperig randje zorgt. Deze burger is puur comfort food, machtig en smaakvol. De combinatie lijkt vreemd maar is werkelijk een succes. Zeker een aanrader.

 

De meest veilige keus voor mij was de dame blanche voor € 5,50. Waar ik altijd op hoop is dat de chocoladesaus apart wordt geserveerd, voor het plezier om zelf het ijs volledig in een donker goedje te kunnen bedekken. Bij Brasserie ‘t Schip snappen ze deze voldoening en krijg je een bak met vanille ijs en slagroom en daarnaast een goed gevuld gloeiend heet bakje met chocoladesaus. 

Mijn partner durft het onbekende wel aan en heeft gekozen voor het dessert van de chef. Dit was chocolademousse met vanille ijs, slagroom en een macaron voor € 6,00.

 

De mousse heeft een dik romige structuur met een krachtige chocoladesmaak. Dit gecombineerd met de frisse roomijs, slagroom en zoete macaron maakt een afwisselend geslaagd dessert.

Website Brasserie ‘t Schip

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken