Voor levensgenieters

Brasserie Murphy’s

Midden in het centrum van Sittard ligt Brasserie Murphy’s. In deze sfeervolle brasserie ga ik al de nodige jaren regelmatig lunchen. Via Social Deal zag ik een deal voor een 3-gangenmenu en deze heb ik uiteraard gekocht om ook eens het diner uit te proberen. 

Murphy’s heeft een zeer creatief interieur die regelmatig wisselt van decoratie. Warm, huiselijk en sfeervol is het gevoel dat deze brasserie uitstraalt. De bediening is vriendelijk en snel. Soms iets te snel. We hadden het eten net op en het bord werd binnen 5 minuten weg gehaald en het volgende gerecht kwam binnen 10 minuten. We kregen het gevoel alsof we gepusht werden om snel weg te gaan, ondanks dat de nodige tafels nog vrij waren. Dit heb ik hier nog niet eerder meegemaakt, zelfs niet als het drukker is. Ik kreeg het gevoel dat dit te danken is aan de Social Deal. 

De Social Deal was een 3-gangenmenu ter waarde van € 13,95, waarmee je een keuze kreeg van 36 gerechten. De gerechten die ik heb gekozen heb ik omgerekend naar de normale prijzen en dan zou ik € 24,55 kwijt zijn geweest. Ik neem aan dat de gerechten van dezelfde proporties zijn, Social Deal of niet, dus daar ga ik ook op beoordelen.

Als voorgerecht heb ik gekozen voor de stokbrood met kruidenboter. Hierbij kreeg je nog een olijventapenade gegarneerd met cashewnoten. Brood vult goed en het is dan ook beter dat er niet teveel brood wordt gegeven, de 8 stokbrood schijfjes waren prima en de hoeveelheid zelfgemaakte kruidenboter en olijventapenade ook. De kruidenboter was zacht van smaak en de olijventapenade goed zoutig. Een lekkere start van het diner.

Wienerschnitzel met pepersaus was het hoofdgerecht. Hierbij kreeg je aardappelpuree en frites. Er werd gevraagd of je een salade erbij wilde hebben. Gezien ik de salades meestal laat liggen, ben ik blij dat dit van tevoren werd gevraagd. De pepersaus was goed van structuur en smaak. Lekker romige saus op een goed gebakken schnitzel. Op de foto lijkt de schnitzel klein, maar vergis je niet in de grootte van de borden. Deze zijn namelijk enorm. Ook dit gerecht was ik qua hoeveelheid en smaak tevreden mee en de normale prijs van € 14,25 is heel vriendschappelijk.

In mijn toetje moet chocolade verwerkt zijn en de enige keus daarmee was een dame blanche (alleen met het Social Deal menu). Je krijgt 3 enorme bollen vanille ijs met een flinke toet slagroom en wat chocoladesaus eroverheen. Voor mij was deze dame blanche minder naar mijn smaak. Veel vanille, weinig chocolade. De slagroom smaakte erg zwak. Ik kreeg het idee dat dit geen zelfgemaakte slagroom was en dat had in dit geval wel geholpen om het gerecht beter te maken. Ik zou ook 1 vanille bol switchen met een chocoladebol of nog een chocoladekoekje of iets toe te voegen. Voor € 6,05 echter een goed toetje qua hoeveelheid.

Mijn ervaringen met lunchen van de kaart zijn positiever dan deze avonddiner met een Social Deal bon. Deze minder goede ervaring zal echter mijn enthousiasme van deze brasserie niet weghalen. Brasserie Murphy’s biedt kwaliteit eten aan voor een goede prijs in een sfeervolle omgeving. 

Cadeautip, Murphy’s biedt een zeer uitgebreid champagne ontbijt aan voor € 7,50 en heeft daar ook cadeaubonnen van. Zeer leuk cadeau om aan iemand anders te geven of om jezelf te trakteren!

Website Brasserie Murphy’s

Foto’s van andere bezoeken aan Brasserie Murphy’s

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken