Voor levensgenieters

Brasserie Foroxity

Naar de bioscoop gaan is een regelmatig uitje voor mijn partner en ik. Als uitzondering zijn we een keer naar een middagvoorstelling gegaan die startte om 16.45 uur. Gezien dit net in etenstijd valt hebben we voor aanvang van de film plaatsgenomen bij Brasserie Foroxity in Sittard.
 
Sinds enkele maanden heeft Foroxity in Sittard niet alleen een brasserie, maar ook een bar. De bedoeling was eigenlijk om daar te gaan zitten, maar helaas was daar een besloten evenement. Hier waren we wel een beetje teleurgesteld over, want ik had nog extra de Facebook pagina gecontroleerd alvorens vertrek. De brasserie is geen verkeerde 2e optie, maar alle leuke plekken zijn al gereserveerd en je hebt daar maar enkele plekken aan het raam waar je plaats kunt nemen. Er was gelukkig plek en we hoefde niet ergens anders heen te rijden voor een hapje en drankje, dus dat was prima.
 
Ik had moeite met kiezen of ik voor iets zoets of hartigs zou gaan. De Oreo milkshake van Brasserie Foroxity had ik enkele tijd geleden op Instagram gezien en die wou ik graag proberen, maar ik had nogal honger en zin in wat hartigs. Na een overleg van 10 minuten en 2 keer de serveerster wegsturen (sorry!) besloten we dat we een Elvis plankje en de Oreo milkshake zouden delen. 
 
De Elvis plank bestaat uit stokbrood, rauwe ham, honingmeloen, uienringen, inktvisringen, bruschetta, olijven, aioli en chilisaus. Het stokbrood van de bruschetta was lekker knapperig geroosterd met olijfolie en daarop een mix van tomaat, olijf, basilicum en rode ui. 
 
Zowel de inktvis- als de uienringen waren heet en knapperig, deze gedipt in de aioli of chilisaus was een goede combinatie. Of de aioli zelf gemaakt is kon ik niet goed proeven, maar hij was niet te sterk en lekker dik. De hoeveelheid van deze plank was meer dan genoeg voor 2 personen en kost € 11,95.
 
De Oreo milkshake smaakt minder zoet dan ik had verwacht. Je krijgt een 0,5 liter mok gevuld met melk en Oreo stukjes met daarbovenop een flinke toef slagroom en een Oreo koekje. Je krijgt dankzij de Oreo stukjes wel de smaak van Oreo, maar deze overheerst niet. Het blijft echter wel een flinke mok en ik was blij dat ik deze kon delen, zeker na de Elvis plank. Een lekker drankje voor de prijs van € 5,25.
 
 
 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken