Voor levensgenieters

Bistro FAB

Het volgende restaurantbezoek in Maastricht is geweest bij Bistro FAB (Famous American Bistro). Je kunt FAB ook vinden in Eindhoven. Wellicht is het opgevallen dat de reviews sinds de komst van ons kleintje zijn verminderd. Een half jaar later heb ik mijn ritme gevonden en kan ik zeggen dat jullie weer meer van mij kunnen gaan verwachten. Nu eerst Bistro FAB, waar wij een tijd geleden zijn gaan lunchen.

De menukaart
Bistro FAB heeft een authentiek Amerikaans menu. Burgers, wings, sandwiches, pancakes, bagels en meer. Wat mijn interesse in FAB heeft gewekt is de mogelijkheid om veel invloed op je menu te kunnen hebben. Er zijn veel losse keuzes, maar je hebt ook de optie om zelf je ontbijt- of burgermenu samen te stellen. 

Ik heb gekozen voor de Ohio Style waarbij je 3 hamburgers inclusief boerenfriet of een groene salade krijgt. De boerenfriet heb ik gewisseld voor zoete aardappelfriet. Zo lekker knapperig, vol smaak en een flinke portie, heerlijk. De eerste hamburger die ik heb gekozen is de klassieke Cheeseburger. Een rundvleesburger met cheddarkaas, sla, tomaat en chilimayonaise.

Dan leek de Garlic Chicken burger mij wel een interessante optie . Deze wordt gemaakt met knapperige gepaneerde kip, romige knoflooksaus, ranch en sla. Je zou verwachten dat de knoflooksaus incl. de ranch teveel zou zijn, maar FAB combineert deze sauzen goed samen. Als laatste viel mijn oog op de Taco burger. Ook hierbij een rundvleesburger met tacokruiden, sla en salsa. Smaakt zoals je verwacht, hartig en met een beetje pit.
 
Wat vooral goed is aan de burgers, is dat de broodjes goed in vorm zijn. Ze zijn stevig, maar niet droog en ze zijn niet doorweekt van de saus of vet en dat is vaak mijn grootste probleem met hamburgers. Wat ook prettig is, is dat er geen smaken zijn die overheersen. 

Mijn partner heeft gekozen voor de Club Sandwich. Ook bij de sandwiches krijg je boerenfriet of groene salade. Bij veel restaurants krijg je dan een sandwich waarvoor je mond zo flexibel als een slang moet zijn om een hap te nemen of je bent eerst een kwartier aan het puzzelen hoe je dat nu gaat opeten. Bij FAB niet, want hier hebben ze dit slim opgelost met een spies constructie. Het ziet er leuk uit en is veel praktischer. 

 
De kosten
€ 13,50 Sliders 3 stuks (Ohio Style)
€   9,50 Club Sandwich
€   5,00 Sweet Potato Upgrade
€   3,00 Ice Tea
€   3,00 Arnold Palmer
 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken