Voor levensgenieters

Biesenhof


Naast Eetbaar Limburg heb ik een baan als Management Assistant waarbij ik wel eens de vraag krijg om op zoek te gaan naar een externe vergaderlocatie en als notulist heb ik dan het geluk dat ik wel eens mee mag. Op zoek naar een laagdrempelige locatie met diner opties zijn we terecht gekomen bij de Biesenhof. 

De Biesenhof is een veelzijdige locatie die zeer geschikt is voor feesten, vergaderingen of gewoon een lekker ijsje op een zomerse dag. De locatie is al meer dan 750 jaar oud en is gelegen in een wandelgebied aan de start van de Sweikhuizerberg. De ruimtes zijn prachtig rustiek en landelijk ingericht. De decoratie is heel divers en lijkt op de foto misschien wat aan de drukke kant, maar zodra je hier naar binnen loopt voel je je alsof je thuis komt. Heerlijk huiselijk en rustig, helemaal naar mijn smaak. 
 
Na de vergadering zijn we gaan dineren. Ik heb gekozen voor het 4-gangen maandmenu. Ik ben gestart met de salade garnalenkroket. Er was ook keuze voor een salade serranohamkroket, maar ik ben geen fan van serranoham. Je krijgt letterlijk een frisse salade met daarop enkele kleine kroketjes. De kroketjes waren romig van binnen en krokant van buiten. Lekkere combinatie met de frisse salade bestaande uit komkommer, tomaat, rode ui en bladsla. 
 

De volgende gang was de dagsoep, in dit geval een kippensoep. Met soep heb je vaak het probleem dat je zo’n grote kom krijgt dat je hoofdgerecht al een probleem wordt. De Biesenhof maakt gebruik van een perfect formaat kommetje met genoeg soep voor de lekkere trek voor het hoofdgerecht. De soep was heet en goed gevuld. Enige wat ik minder vond was dat de smaak iets te zoutig voor mij was. Dit is echter heel moeilijk om voor iedereen goed te krijgen. Het was voor mij op het randje. 

Als hoofdgerecht heb ik gekozen voor de scampi spiesjes met tomatensaus. De tomatensaus was rijk van smaak en samen met de basilicum een lekkere combinatie bij de goed gekruide scampi’s. In de saus waren ook diverse groentes verwerkt als rode ui en courgette. Hiernaast kregen we 2 bakken met frites en mayonaise om te delen. De frites heb ik geen foto van, maar dit waren standaard Nederlandse frites zonder extra kruiden. Een smakelijk hoofdgerecht dat niet te zwaar op de maag ligt.

Nou was er dankzij de redelijk rustige gerechten nog wel plek voor een machtige afsluiter. Het dessert van de chef was een verrassing en ik was blij verrast. Het dessert bestond uit tiramisu, chocolademousse met slagroom en een stukje witte chocolade en een miniatuur crème brûlée. De tiramisu was heel heftig  van smaak. De witte room was dik van structuur en de sterke drank was iets te heftig voor mijn smaak. Desondanks vond ik het lekker, omdat het niet een te groot stuk was. 

De chocolademousse was dik en romig van structuur en de chocoladesmaak was niet te zoet. Heerlijk in combinatie met de luchtige slagroom en de zoete witte chocolade. De crème brûlée was precies zoals deze moest zijn. Zacht en romig met een knapperige gekarameliseerde laag bovenop.

Dit maandmenu exclusief drinken kost € 29,95 wat een heel maatschappelijke prijs is. We hebben genoten van het eten, de sfeer en de humoristische gastheer. 

www.biesenhof.nl

 

Foto’s van andere bezoeken aan de Biesenhof

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken