Voor levensgenieters

Bakkerij Voncken

 

Photography Ivar Janssen

Voor onze bruiloft, die afgelopen juni heeft plaatsgevonden, zijn we op zoek gegaan naar een bakkerij die onze bruidstaart kon verzorgen. Met de nodige tips zijn we uiteindelijk terecht gekomen bij Bakkerij Voncken.

Mondo Verde in Landgraaf was onze trouwlocatie en we hebben van hun dan ook wat tips voor leveranciers gekregen waar zij ervaring mee hebben opgedaan. Bakkerij Voncken heeft een vestiging in Kerkrade en gezien Mondo Verde goede ervaringen met deze bakkerij heeft, zijn we voor een kennismakingsgesprek gegaan. Tijdens deze kennismaking hebben we onze wensen aangegeven en de verschillende opties besproken. Het gesprek voelde relaxt aan en je werd in een aparte ruimte met allerlei taart voorbeelden geholpen. Na kort onze wensen besproken te hebben werden we even alleen gelaten om diverse smaken en combinaties te proberen. Nu achteraf gedacht had ik veel meer afspraken moeten plannen, want deze proefsessie vond ik wel heel leuk!

Onze wens was een zogenaamde “Naked Cake”. Bij een Naked Cake wordt er geen gebruik gemaakt van fondant en zijn de kleuren van de botercrème en vullingen goed te zien wat de taart robuust maakt en karakter geeft. Voor de smaak wilden we iets rustig en fruitig. De taart was 3 lagen hoog en de onderste laag was aardbeienbavarois met daarop een laag mandarijn met slagroom en de bovenste laag weer met aardbeienbavarois. Om de taart aan te kleden hebben we gevraagd voor divers rood fruit en bosbessen. Daarnaast nog poedersuiker over alle lagen en diverse takjes en plastic witte orchideeën. Mijn bruidsboeket bestond ook uit orchideeën, vandaar deze keuze. 

Door de vele positieve reviews, het positieve gesprek en de overige communicatie per mail heb ik geen moment getwijfeld aan de kwaliteit die Bakkerij Voncken zou leveren. 

De grote dag was aangebroken en een klein paniekmoment kwam naar boven toen de taart niet op de plek stond waar ik deze had verwacht. Gelukkig kwam deze al snel naar de juiste plek en wij vonden hem geweldig. De taart zag er precies uit hoe wij het ons hebben voorgesteld. En hoe was de smaak? Precies zoals wij hadden gehoopt. Licht op de maag, fruitig en een beetje zoet. 

Bakkerij Voncken heeft onze wensen verwerkt in een prachtige taart en wij ontzettend zijn tevreden met de service van begin tot eind, bedankt! 
 
 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken