Voor levensgenieters

Bagels & Beans Sittard

Een beetje verstopt, maar op steenworp afstand van de markt in Sittard ligt Bagels&Beans.

 
Bagel&Beans heeft een warm mediterraanse sfeer door het gebruik van veel aardetinten en hout. Wat ik kan waarderen is als het personeel gemeend vriendelijk is, dit voegt warmte toe.
 
Pecan Pie, de comfort food onder de taarten en bij Bagels&Beans is deze veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, biologisch en gezoet met dadelsiroop en ahorn siroop. Niet dat ik daarvoor dit gerecht heb gekozen, maar het is altijd mooi meegenomen. De pecan pie heeft een vol notige smaak met een goede zoete combinatie door de siropen. De bodem is hard en de binnenkant romig. Een machtig stukje met frisse sinaasappelstukjes ernaast. Voor € 4,50 wil je dit niet missen.
 
Ik heb nog een thee besteld met kaneel, zoethout en steranijs voor € 3,25. Dit is een winters drankje, maar ik had er gewoon zin in. Over de smaak kan ik niet veel anders zeggen dan dat het smaakte zoals het moet, maar hier kun je dan ook weinig anders van maken.
 
Mijn partner heeft als drank gekozen voor de golden almond latte, dit is een amandeldrank met kurkuma, gember, kaneel, kardemom, vanille, peper en ahornsiroop.
 
Je kunt dit drankje warm of koud bestellen en wij hebben voor onze smaak de verkeerde keus gemaakt. Warm is dit een heel sterke drank door de pittigheid van de peper die de overhand heeft. Er is een dikke schuimlaag bovenop met een sterke kaneelsmaak. Ik denk dat dit drankje voor ons beter koud zal smaken. Voor € 3,95 een interessante ervaring.
 
De Mozzarella di bufala was de keus van mijn partner. Deze is gemaakt met de tomaatbagel die onder meer bestaat uit tomaat, wortelvezels, zongedroogde tomaat en rucola. Deze combinatie heeft een rustige balans tussen smaken, iets meer zout/peper kan pit toevoegen aan het gerecht als je dat wilt. De verhouding van ingrediënten is goed en de bagel is van de buitenkant knapperig met een zachte binnenkant. Dit is een bruschetta in bagel vorm. Voor € 6,15 een vullend rustig gerecht. 
 
Omdat we de Golden Almond Latte beide moeilijk weg kregen, hebben we hebben een Russische cola “Wostok” besteld voor € 2,95. De smaak hiervan is zoals de Diesel die je vroeger als kind mocht hebben, een combinatie van Fanta met Cola (voor volwassenen bier met cola mocht je het niet kennen). Genoeg koolzuur en lekker fris.
 
Wat zeker is, is dat je bij Bagels&Beans kunt genieten van niet-alledaagse dranken en gerechten.
 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken