Voor levensgenieters

BaBs Burritos


In de zomer van 2017 heeft zich een nieuw restaurant gevestigd in Maastricht waar je een van de beste comfort foods tot je kunt nemen, welkom BABs Burritos!

Na behoorlijk geschrokken te zijn van de prijzen op de kerstmarkt in Maastricht, zijn we op zoek gegaan naar een restaurant die onze honger kon stillen voor een prijs die wel in verhouding is met de kwaliteit. 

Terwijl we terug liepen naar de auto kreeg ik het koud en werd ik nogal chagrijnig van de honger (ja ik ben zo iemand), tot ik een heerlijke geur rook. Zoekend naar waar de geur vandaan kwam zag ik BABs op een raam staan en werd ik nog enthousiaster, want dit restaurant stond nog op mijn to-go lijst.

Eenmaal binnen kom je in een open ruimte die toch sfeervol aanvoelt door het gebruik van warme kleuren en de nodige planten. De menu keuzes zijn in het Engels en de dame die ons heeft geholpen is ook Engelstalig. Voor ons geen probleem, maar voor anderen zijn er ook Nederlandstalige medewerkers die allen ontzettend hartelijk zijn en je graag de keuzes uitleggen. 

Je hebt keus uit taco, burrito, burrito bowl (zonder wrap) en salade. Mijn keuze is gevallen op de burrito met bruine rijst. De 2e keus is of je witte of zwarte bonen wilt, maar ben je net als mij geen fan van bonen dan kun je deze optie overslaan. Dan ga je over naar de vlees vulling. Je hebt keuze uit gegrilde kip, pulled kip, pulled varkensvlees, vegetarisch of gehakt. Ik noem het maar gewoon pulled, want een getrokken kip of varken klinkt niet zo lekker en ik vind geen beter woord hiervoor. Mijn voorkeur heeft gehakt en vergis je niet, ze vullen je gerecht hier rijkelijk mee.

Als je moeilijk keuzes kan maken en je denkt dat je nu klaar bent, jammer dan we hebben nog meer te gaan. De toppings bestaan uit koolsla, kropsla, Pico de Gallo (groente mix), maïs en kaas. Je hebt geen limiet aan toppings, dus ik heb ze allemaal erop laten doen. Vervolgens heb je nog keuze uit 9 sauzen waar je maximaal 2 van mag kiezen. Voor een meerprijs van € 1,50 heb ik er guacamole op laten doen en sour creme. Er is dan ook nog keuze voor bijgerechten, maar ik had de grootte van de burrito’s al gezien bij mijn voorgangers en ik heb hier voor gepast. 

Op de toonbank stond een grote limonadetap met daarin huisgemaakte Ice Tea voor € 1,50. Bij een machtiger gerecht pak ik meestal frisdrank, maar dit lekker fris drankje past goed bij de hartige smaak van de burrito en stilt de dorst.

De burrito was rijkelijk gevuld en zeker een paar honderd gram zwaar. De structuur was heerlijk smeuïg en de smaak was heel divers. Dit is nou de perfecte comfort food, lekker met je handen eten en genieten van je zelf gekozen verse ingrediënten. De foto doet de smaak geen eer aan, dit moet je echt zelf gaan proberen. Deze burrito kostte € 8,70. Als ik in de buurt van BABs zou wonen werd dit een van mijn vaste plekken om eten te halen. 

Website

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken