Akropolis

De Griekse keuken vind ik wel eens lekker, maar ik ben er geen fan van. Als we al gaan Grieken, dan ga ik het liefste bij Akropolis op de Rijksweg in Geleen. 

Wat Akropolis onderscheid van andere voor mij bekende restaurants, is dat het vlees niet droog is, maar lekker mals. De typische Griekse kruiden worden hier ook in overvloed gebruikt, echter kan ik wel nog het verschil proeven tussen een suzuki en een souvlaki. De menukaart is uitgebreid en de prijzen zijn in verhouding met de hoeveelheid. Akropolis is net als de meeste Grieken niet zuinig met hun gerechten en je moet van goede huize komen om een 3-gangenmenu geheel op te kunnen eten.

Mijn favoriete voorgerecht is de bruschetta. Een recept die van oorsprong uit Italië komt, echter door Akropolis heerlijk aangepast is aan de Griekse smaken. Een knapperig warm pita broodje belegd met tomaat, rode ui, geitenkaas en olijven. Een lekkere mix van fris, zout en notig en dit voor een prijs van € 5,50.

Als hoofdgerecht ben ik bij mijn laatste bezoek gegaan voor de Gyros & Kalamaria schotel met frites, voor € 14,95. Wat niet op de foto zichtbaar is, is een extra schaal met frisse Griekse salade en tzatziki. Alles was goed op smaak en ik heb smakelijk gegeten. Voor mij was het enige minpunt dat de calamaris niet knapperig was. Dit heeft mijn voorkeur. 

Wat ik erg vind om toe te geven is dat we een Grand Dessert hebben besteld en ik door mijn enthousiasme vergeten ben een foto te maken. We kregen een prachtig groot bord met fruit, slagroom, diverse smaken ijs en diverse gebakjes. Laten we het bekijken van de positieve kant, zo blijft het Grand Dessert tenminste nog een verrassing! 

 

Website Akropolis

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken