Voor levensgenieters

Aan de Meule

Met uitzicht op de groene velden en de meer dan 200 jaar oude Molen is restaurant Aan de Meule in Beek gelegen op een perfecte locatie.

Het is inmiddels 11 jaar geleden dat ik (voor zover ik mij kan herinneren) voor het eerst bij Aan de Meule ben gaan eten. Met een gemiddelde van 5 bezoeken per jaar heb ik de nodige veranderingen meegemaakt, maar waren dit ook verbeteringen?
 
Waar Aan de Meule altijd sterk in is geweest, is de betrokkenheid met hun bezoekers en de opties die ze bieden. Als je een kijkje neemt op hun website zal je dit snel opvallen. Brunches, wandelarrangementen, fietstochten, workshops en ga zo maar door. De website is altijd actueel en er is genoeg activiteit op Social Media, dikke pluspunten daarvoor.
 
Het interieur van Aan de Meule is modern, maar toch huiselijk en sfeervol. Er is een groot buitenterras met aanliggend grasveld waar diverse speeltoestellen op staan. Dan heb je niet alleen het bovenste deel van het restaurant, maar daaronder bevindt zich nog een grote zaal. Door slim gebruik van de diverse binnen- en buitenruimtes kan Aan de Meule flexibel zijn met feesten en dag gasten. Er is zelfs ruimte voor een feest waar tot circa 200 personen aanwezig kunnen zijn. Zelf heb ik al 2 feesten hier mogen meemaken en deze waren zeer goed verzorgd.
 
Wanneer je bij Aan de Meule bent ingeschreven krijg je in de maand van je verjaardag een gratis 3-gangenmenu of brunch aangeboden. Ook een voorbeeld van de betrokkenheid met de vaste klanten. Gezien het constant wisselende menu van Aan de Meule moet ik erbij vermelden dat onderstaande gerechten gewisseld kunnen worden. Wil je iets van de foto’s proberen, dan zou ik aanraden dit binnen de komende weken te doen. 
 
Als voorgerecht heb ik gekozen voor de calamaris. Ik wil de calamaris knapperig hebben met de juiste verhouding van deeg en inktvis en bij Aan de Meule is dat altijd perfect. De fris-zurige saus en de salade maken het voorgerecht compleet. Het bedrag van € 8,95 is hiervoor prima. 
 
Mijn partner heeft gekozen voor de Flammkuchen Pulled Pork. Een variatie die ik nog niet eerder in een restaurant heb gezien en een gerecht dat tevens nieuw is bij Aan de Meule. De flammkuchen was krokant en rijkelijk belegd met champignons, rode ui, ijsbergsla, rode paprika en gekruide pulled pork met een bakje BBQ saus. Dit gerecht kost buiten het 3-gangen diner € 10,95. 
 
Naast onze gekozen voorgerechten kregen we ook kosteloos een mandje met stokbrood en kruidenboter. 
 
Als hoofdgerecht is het inmiddels onmogelijk voor mij geworden om iets anders te kiezen dan de schnitzel met pepersaus. De smaakvolle pepersaus van Aan de Meule is mijn favoriet en ik krijg deze met geen mogelijkheid nagemaakt. De schnitzel is een standaard gerecht, maar de groente die ze erbij voegen zijn altijd anders. Deze lust ik helaas meerdere keren van de tijd niet, maar dat ligt aan mijn afkeur voor groente. Mijn partner heeft er gelukkig geen problemen mee dat hij altijd een dubbele portie groente krijgt. De frieten vielen mij dit keer tegen. Ze waren warm, maar te dik en smaakloos. Erg jammer, maar met een beetje deppen in de pepersaus was dit ook wel te doen. Voor een prijs van € 17,95 is dit een prima gerecht.
 
Het hoofdgerecht van mijn partner was de surf en turf. De spaghetti was lichtjes in aoli bereid en gemixt met bosui en spinazie. Daarbij cherry tomaatjes, een bakje pepersaus, een spies met ossenhaasbrochette en een spiesje met gamba’s. De smaak van zowel de ossenhaas als de gamba’s was erg puur. Je kon merken dat er niet veel kruiden aan toegevoegd zijn geworden. Hiervoor heb je natuurlijk wel de pepersaus erbij die erg rijk van smaak is. Dit gerecht kost € 22,50 en is daarmee 1 van de 2 duurste gerechten van de kaart. 
 
Dan komt voor mij het beste onderdeel van het menu, het toetje. Ik heb gekozen voor de Chocolate Bomb, een combinatie van witte en bruine chocolademousse, brownie, chocoladeslagroom en rood fruit. Op het ontzettend zure rode fruit/kersen mengsel na vond ik dit heerlijk. Alleen de brownie is erg machtig en de rest heeft rustigere chocoladesmaken, wat dit gerecht juist geen bom in je maag laat zijn. Een prima hoeveelheid lekkers voor de prijs van € 6,95.
 
Te veel chocolade is niks voor mijn partner en hij gaat dan ook altijd voor een wat rustiger nagerecht, dit is meestal een Dame Blanche. Je krijgt 2 vanille bollen met chocoladesaus en chocoladeslagroom voor € 6,95.
 
Het personeel is de meest wisselende factor sinds de afgelopen paar jaar. Eerst was er altijd hetzelfde sterke team die altijd een glimlach voor je had en waar er weinig ruimte was voor foutjes. Nadat enkelen van dit team afscheid hebben genomen van Aan de Meule zijn ze vervangen geworden door minder ervaren personeel en dat viel sterk te merken. Bij mijn laatste bezoek (4 april 2017) had ik gelukkig het gevoel dat de juiste personen weer gevonden zijn.
 
Uiteten blijft natuurlijk een momentopname. Iemand in de keuken, aan de bar of op de werkvloer kan ook zijn of haar dag niet hebben en dan is een negatieve ervaring zo gemaakt. Door alle jaren heen ben ik op enkele uitschieters na met een voldaan gevoel naar huis gegaan. Aan de Meule is vernieuwend en niet bang om te veranderen en te verbeteren.  
 
 
Foto’s van andere bezoeken aan Aan de Meule
 

Deel deze review

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken