Big Pan

In nog maar weinig restaurants in Limburg is DE Japanse curry te vinden, maar Big Pan in Sittard heeft deze op het menu staan en dat moest uiteraard z.s.m. getest worden.

De menukaart

Divers is het beste woord voor de ontbijt- en lunchkaart met gerechten uit Europese, Amerikaanse en de Aziatische keuken. Wij zijn hier gaan dineren voor de avondkaart die vooral Japans gericht is met o.a. sushi, ramen, yakitori, gyoza, curry en nog veel meer.

Ons kleintje van 1,5 jaar oud was mee en we hebben voor hem de Oyako Don besteld. Een rijstgerecht met ei, kip en lente ui. Dit is een flinke kom en veel te veel voor ons kleintje, maar daar hadden we al rekening mee gehouden door zelf geen voorgerecht te nemen.

Als hoofdgerecht heeft mijn partner gekozen voor de Tori & Gyoza Teishoku. Tori zijn gefrituurde ballen gemaakt van kippenvlees.

Gyoza zijn Japanse dumplings en de vulling hiervan kan divers zijn. Deze waren gevuld met de meest bekende gyoza vulling namelijk kippenvlees, bosui en chinese kool. Naast de tori en gyoza krijg je kimchi. Kimchi is een traditioneel Koreaans gerecht en bestaat uit gefermenteerde groenten met een friszure smaak.

Wat ook niet mag ontbreken bij een Japanse maaltijd is de miso soep gevuld met zeewier, tofu en lente ui. We zijn nog niet klaar, want je krijgt ook nog loempia’s, een salade en een grote kom rijst. De presentatie, de combinaties en de heldere smaken zijn echt zoals we in Japan zelf hebben mogen proeven.

Het gerecht waar ik voor ben gegaan is de Japanse curry, een van mijn favoriete comfort foods. Ik heb altijd gedacht geen curry te lusten, omdat ik alleen bekend was met de Indiase curry. Dit lijkt daar dus totaal niet op. Ben je nog niet bekend met de Japanse curry dan zou ik zeker aanbevelen deze een keer te proberen.

Mijn voorkeur is de chicken curry waarbij je lekker knapperig gebakken gepaneerde kipreepjes krijgt. De currysaus zelf is gevuld met aardappel en wortel. Onder de saus krijg je de nodige hoeveelheid rijst.

De curry is een voedingsstoffenrijk gerecht in een positieve zin en als je het eet voelt het te lekker om goed voor je te zijn. Daarom noem ik dit ook altijd de Japanse comfort food. Ook bij dit gerecht wordt kimchi, miso soep, salade en loempia’s geserveerd.

Behalve de heerlijke gerechten, de mooie presentatie, de strakke inrichting en de heel vriendelijke prijzen (zie beneden), is ook het personeel gemeend gastvrij en vriendelijk.

Big Pan staat voor ons nu in onze top 3 (naast Kobe en Kaishu) Japans gerichte Aziatische restaurants binnen Limburg.

 

 

De kosten

€ 2,34 Lipton Ice Tea

€ 7,65 Oyako Don

€ 11,25 Chicken Curry

€ 12,15 Tori & Gyoza Teishoku

 

Website Big Pan

 

Foto’s van andere bezoeken aan Big Pan.

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken