Sol Grill

 

Nog even en we hebben alle restaurants op de markt in Sittard geprobeerd, wederom onverwacht zijn we gaan uiteten bij SOL Grill.

Tapas staat voor hapjes, maar toch zijn er tapas restaurants die dat concept niet helemaal begrijpen. SOL heeft een grote menukaart met daadwerkelijk kleine gerechten.

 
Bij SOL Grill heb je keuze uit a la carte, tapas menu’s of onbeperkt tapas. Wij hebben gekozen voor de onbeperkt tapas waarbij je de keuze krijgt uit 2 tapas per ronde per persoon. Mijn partner heeft 10 tapas gegeten en ik 6. Let wel op, de tapas kaart en a la carte hebben verschillen in opties. Na onze eerste bestelling kregen we brood met aioli voor tussendoor wat ik niet had verwacht, maar dit pas wel bij het Spaanse concept.

We worden vriendelijk begroet en na het opnemen van onze drankjes wordt ons de diverse concepten uitgelegd. De bediening is heel open en rustig en we hebben enkele keer een leuk kort praatje gehad met de dames. Hier was althans wel de rust op dat moment voor en we lieten merken dat we geen probleem hadden met een beetje contact. 

Ik ga niet alle tapas beschrijven die we hebben geproefd, maar wel de toppers. 
 
Allereerst de bruschetta met gegrilde kip, krokante serrano en saliecrème. De combinatie van fris en zout was optimaal met dit hapje. De diversiteit aan structuur en smaak maakt dit een must have als je hier tapas gaat eten. De kip was mals gebakken en licht gekruid, zodat de andere smaak goed konden combineren. De saliecreme was fris en past er goed bij. 
 
De macho nacho is een kleine kaasfondue met jalapenos, tomaat tapenade en tortilla chips. De hoeveelheid was voldoende en de tomaten tapenade was fris. De jalapenos heb ik niet gemerkt en ik ben geen kei met pittig eten dus zo erg vond ik het niet. Jammer genoeg viel de kaassoort niet in onze smaak. De kaas was muf met een bittere nasmaak. De structuur was papperig (kaasfondue dus begrijpbaar), wat zorgde dat de nacho’s snel zacht werden. 
 
De SOL Satay is een huisgemaakte saté van kip met kroepoek. De saté had een heel sterk notige smaak die te omschrijven is als verwarmde pindakaas met een hint van ketjap. De saus was iets dikker, maar niet droog en de saté wordt geserveerd met een beetje lente ui en pinda’s. Daar kan de Wijko nog wat van leren. 
 
Niet alleen de combinaties bij SOL Grill zijn interessant, maar ook de presentatie. De gerechten zijn een lust voor het oog. 
 
Bij de uitleg van het bestelsysteem vond ik het jammer dat je maar 2 gerechten p.p. per ronde kan bestellen, maar daar krijg je wel een stuk kwaliteit voor terug. Uiteten moet eigenlijk ook niet te gehaast, daar moet je van genieten.
 
Het genieten van de zon was althans voorbij en het koelde snel af. Ik was mijn jas vergeten en gelukkig was het geen probleem om binnen plaats te nemen. 
 
SOL Grill lijkt van buiten klein, maar binnen zijn voldoende zitplaatsen op meerdere verdiepingen. Het is Spaans knus en warm ingericht en met wat akoestische gitaardeuntjes op de achtergrond voel je je al snel op vakantie. 

Verder met de gerechtjes. 
 
Een van onze meest bestelde gerechten waar dan ook zijn inktvisringen. De inktvisringen worden hier gefrituurd in bierbeslag met alioli. De ringen zijn stevig krokant en mals gebakken in een heerlijk beslag. De alioli hierbij is een goede keus. Hier had ik de hele avond van kunnen eten. 
 
Het spiesje van scampi met limoencrème op een salade van rucola en parmezaan is rustig en fris van smaak als dit wordt gecombineerd. De scampi apart heeft die heerlijke houtskool gegrilde smaak. De bitterheid van de rucola was niet merkbaar dankzij de limoencrème en de parmezaan gaf weer wat meer pit. Hierbij merkte ik heel goed dat de chefs weten wat ze doen en dat kun je bewust proeven. 
 
Het meest vreemde gerecht voor ons was een Chinees zwart broodje met scampi’s, bosui en Aziatische saus. Dit gerecht had een specifieke naam, maar deze ben ik helaas vergeten en de website heeft nog een oudere menukaart. Zo blijft het in ieder geval wel spannend als je dit zwart bolletje besteld. Het broodje was van de buitenkant licht knapperig gebakken en de binnenkant was zacht, maar niet soppig. De smaak van de saus was vergelijkbaar met een zoete ketjap, maar toch onbeschrijfbaar anders en de garnalen zorgde voor een stevige bite. 
 
Mijn favoriet was definitief de gemarineerde biefstuk met aioli op knoflookbrood. Dit hartige malse hapje smolt gewoon in je mond en ik kan niet meer zeggen dan dat je deze echt moet proberen. Ik ben geen biefstuk liefhebber en heb deze 2 keer besteld. 
 
Deze blog kan definitief in de top 3 van meest gebruikte woorden, maar de woorden komen vanzelf als ik enthousiast ben over een ervaring en dat ben ik in dit geval zeker. 
 
SOL hanteert geen hoog culinaire prijzen, maar levert wel de kwaliteit en diversiteit. Van alle restaurants op de markt in Sittard, die ik heb bezocht, is dit nog de meest verrassende van allemaal. 
 

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken