Rumors

Weer een parel kunnen vinden in de grote zee aan restaurants in Maastricht. Rumors Maastricht is geen standaard restaurant, maar een knusse bar met een uitgebreide eet- en drankkaart. 

De menukaart
De aantrekkingskracht van Rumors is het “bites” concept, alle gerechten in klein formaat. Je kan het zo uitgebreid en duur maken als je wilt. Een goed vullend hoofdgerecht zijn in mijn mening 3 gerechten. Kies er 3 en ga vanuit daar verder als je goede honger hebt. Ben je een fan van cocktails? Dan zul je aangenaam verrast zijn van de uitgebreide drankkaart. 

De standaard tomaat-basilicum bruschetta blijft een van mijn favoriete voorgerechten en dus ook mijn eerste keus bij Rumors. Natuurlijk vind ik het interessant om variaties hierop te proberen, maar het liefst heb ik ze toch zo origineel mogelijk en Rumors heeft hier zeker aan voldaan. Lekker knapperig brood met olijfolie, peper, zout fris zure tomatenblokjes en verse basilicum. 

Avontuurlijk was ik niet bij ons bezoek aan Rumors, want ook calamares is een van mijn meest bestelde voorgerechten. De korst van de calamares is goed in verhouding met de dunne ringen inktvis. Mijn voorkeur is wel dat de korst wat knapperiger is dan deze was, maar evengoed was de smaak optimaal. Ook worden de ringen gekruid en geserveerd met een citroenpartje en cocktailsaus. Het zijn de kleine dingen die een simpel gerecht laten uitblinken.

Als ik kan kiezen tussen normale aardappel friet of zoete aardappel friet zal ik altijd voor de zoete aardappel kiezen. De zoete aardappelfriet van Rumors hebben nog een pure smaak, niet te oliehoudend en een vaste beet. 
Het volgende gerecht is de ossenhaaspuntjes in een sterke pepersaus. De medium doorbakken ossenhaas had een zachte structuur. Het vlees werd in een flinke hoeveelheid pepersaus geserveerd en toch was de pepersaus niet overheersend. De peper was sterk, maar de ossenhaas smaak was ook goed te proeven.

Het topgerecht van deze lunch (ja echt dit was een lunch) zijn de heerlijke kippenvleugels. Zo mals dat het vlees met een lichte aanraking van het bot af glijdt. Ze zijn heet geserveerd, heerlijk gemarineerd en hadden werkelijk niet beter gekund. 

Bijgehouden heb ik het niet, maar Maastricht moet toch een van de plekken zijn waar ik het vaakst ooit heb gegeten. Voor de start van deze website ben ik vaak teleurgesteld geweest met het aanbod in deze veelzijdige stad. 

Het Vrijthof, de Markt, langs het kanaal, veel aanbod met matige kwaliteit en vooral een lage klantgerichtheid. Uiteindelijk heb ik ontdekt dat je in Maastricht, en zoveel andere steden, nooit voor de meest bezochte en best liggende restaurants moet kiezen. Ga die zijstraten in en loop binnen bij de minder opvallende keuzes en wordt verrast door de hoge kwaliteit en diversiteit zoals je ook bij Rumors kan vinden.

De kosten
3,75 Bruschetta tomaat-basilicum 3 stuks
6,95 Calamares Fritti
8,25 Gemarineerde kippenvleugeltjes
5,25 Zoete aardappelfriet
9,00 Ossenhaaspuntjes met pepersaus

 

Website Rumors

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken