Bellini

Voor ons bezoek aan de Kerstgrotten in Valkenburg zijn wij gaan dineren bij restaurant Bellini.

Bij binnenkomst oogt restaurant Bellini ruim door een brede inrichting. Met een brandend haardvuur, houten meubilair en gebruik van warme kleurtinten voelt de ruimte ondanks de grootte gezellig aan. 

De menukaart
Bellini serveert bekende Europese gerechten voor gewoonlijke binnenstad prijzen. Met 18 opties aan hoofdgerechten is er voldoende keus. 

Mijn keus ging uit naar de Bellini rundvleesburger met cheddar, pancetta, tomaat, sla en augurk. Hoe ik de burger bereid wil hebben is niet gevraagd en ik heb het ook niet aangegeven. Deze vraag werd wel gesteld bij de entrecote van mijn partner.

Het rundvlees van de burger is dik en doorbakken wat ook mijn voorkeur heeft. De cheddar en pancetta erbij maken het een vullende hamburger. 

De Bellini burger is gemaakt voor de lekkere trek. Voor de afwisseling van smaak zou ik Bellini aanbevelen een rauwkostsalade bij de burger te serveren

Mijn partner heeft de Surf en Turf gekozen, een dry aged entrecote en 2 gamba’s met kruidenboter en een kleine rauwkostsalade. De gamba’s zagen er mooi uit, maar waren smaakloos en zacht. De dry aged entrecote was mals en had een goede natuurlijke smaak. Het vlees is niet (merkbaar) gekruid en er wordt geen saus bij geserveerd. Een vleessaus of specerijen zouden dit gerecht tot een betere smaakbeleving kunnen brengen. 

Uitgaande van onze ervaring met deze 2 gerechten is de basis van Bellini goed en zouden de gerechten met kleine toevoegingen een sprong kunnen maken. 

De kosten
€ 29,50 Surf en Turf
€ 17,50 Bellini Rundvleesburger

 

Website Bellini

Deel deze review

Januari 2017

Van je hobby meer willen maken, dat is het begin van Eetbaar Limburg.

Ontdekken

AZIATISCH

FAVORIETEN

Promotie
Website doorzoeken