Papaz

Maastricht
Website Papaz

Het brede aanbod aan restaurants en de diversiteit die daarin te vinden is blijft mij naar Maastricht trekken. Nog niet eerder heb ik een restaurant in Limburg bezocht vergelijkbaar aan Papaz.


Binnen twee jaar na opening heeft Papaz in 2019 het certificaat van uitmuntendheid op Tripadvisor behaald en dat verdien je wanneer je consistent uitstekende service biedt. Service die niet alleen gericht is op goed eten, maar ook nevenzaken zoals activiteit op Social Media wat de betrokkenheid en interactie met de gasten vergroot. 


Bij binnenkomst krijg je een welkom en rustgevend gevoel. Het harmonieus en kalm interieur met Oosterse tinten laat zien dat minder daadwerkelijk meer kan zijn.De menukaart
De keuzes op de menukaart zijn een samenkomst van de mediterrane en Perzische keuken. De kruiden komen rechtstreeks uit Iran en de mixen die hieruit gemaakt worden zijn geïnspireerd uit het familierecept van de oma van een van de eigenaren. 


Wij hebben gekozen voor het Meza menu, dit is een 4-gangenmenu vanaf 2 personen en biedt de grootste smaakvariatie. Het voorafje is een combinatie van diverse koude meza, Libanees voor smakelijke hapjes (als ik Google mag geloven). 

De koude meza bestond uit Turks en Iraans brood en tapenades zoals yoghurt-komkommer, geroosterde paprika met een granaatappel melange en hummus met gember. De meest verrassende smaak was de geroosterde paprika. Zoet, zout en fris wisselen zich af en maakte de smaakpapillen wakker.

Het tussengerecht is een variatie van warme meza met verschillende hapjes en dips. Als eerste was er een rauwkost salade met diverse groenten en vruchten zoals vijgen. Daarnaast werden we verrast met een schaal grote garnalen met parelcouscous, falafels, kofte en Perzische kotlet. 

De Perzische kotlet sprong eruit door de bereiding. Licht pittig gehakt in een zacht maar knapperig deegomhulsel. Het gehakt had een passend sterk oosterse smaak. De zelfgemaakte mayonaise met een subtiele zoute smaak is ideaal in combinatie met deze warme meza.

Het hoofdgerecht bestaat uit een wisselende selectie van de Chef op basis van dagverse ingrediënten. Deze avond was dit hoofdgerecht uitgesplitst in twee schalen. 

De eerste bevatte een geroosterde aubergine overgoten met een groentemix. De licht zure smaak van de tomaat overheerste en werd gewisseld met de rustige smaak van de andere groenten. Op dezelfde schaal lagen ook gegrilde eendenborstfilet stukken die werkelijk op je tong smolten. 

De tweede schaal had meerdere stukken gebakken zeebaarsfilet met wederom parelcouscous. De huid van de zeebaarsfilet was ondanks het bakken zacht en had een licht zoute smaak.


Het diner wordt afgesloten met een heerlijk zoet gebak uit het Midden-Oosten, baklava. Omheen de baklava lagen rolletjes vanille-meloen ijs, een variatie van diverse verse bosvruchten, aardbeienmousse, cookie crumble en bolletjes aardbeiensaus. 

De aandacht voor de details in elk aspect van dit restaurant maakt Papaz een culinair hoogtepunt. Een bezoek waar je maag nadien goed gevuld is en je rekening geen dieptepunt kent.


De kosten
€ 35,00 Meza Menu p.p.